To jest link do strony gdzie znajduje się petycja :
http://poloniasemperfidelis.pl/
Moderator: Moderatorzy
Hm, jeżeli mamy przykazania :
Czyli Kościół ma się dostosować do ludzi?
To jest najprostsze rozwiązanie .
"Czytałem kiedyś". No tak, najlepiej brnąć w oburzenie na podstawie historii, których prawdziwości nie da się sprawdzić. Ja Ci powiem, jako osoba, która jest w trakcie procesu stwierdzania nieważności małżeństwa, że są to bzdury. To bardzo poważny proces, bardzo złożony, bierze w nim udział masa osób, biegłych i specjalistów, maglują Cię parę godzin i to nie jeden raz, zadając pytania o najdrobniejsze szczegóły. Są świadkowie, zeznania, dowody i poszlaki i to o wiele więcej niż w rozwodzie cywilnym. I tak, proces kosztuje niemało.GregAN pisze: ↑21 sty 2018, 17:21
Wprowadzić coś na wzór "rozwodu kościelnego " nazywając go "Stwierdzeniem nieważności zawarcia małżeństwa "
Czytałem kiedyś , ze przyczyna uzyskania stwierdzenia nieważności zawarcia było palenie papierosów .
Może być np chodzenie po bułki o 5 rano.
Kiedy żona ma akurat najlepsza fazę snu.
Chodził po bułki o 5 rano przed ślubem , a się nie przyznał !
Co prawda , przed ślubem był tylko 2 razy jako nastolatek , ale po ślubie się to nasiliło !
Znowu był 2 razy w ciągu 10 lat, strach pomyśleć ile razy przerwie jej sen w ciągu następnych 10
Można ?
Można
Przepraszam.Czytałem kiedyś". No tak, najlepiej brnąć w oburzenie na podstawie historii, których prawdziwości nie da się sprawdzić. Ja Ci powiem, jako osoba, która jest w trakcie procesu stwierdzania nieważności małżeństwa, że są to bzdury
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości