Ja podzielę się linkiem do naszych Sycharowskich rekolekcji z ks. Łukaszem Kałaską:town78 pisze: ↑17 maja 2023, 12:12Kochani,
Jeszcze raz bardzo wam dziękuję, że tu jesteście. To miejsce, wasze historie, wasze podejście i doświadczenia różnych sytuacji daje ogromną siłę i wiarę w to, że wiele można zmienić, że wszystko można zmienić. Dziękuję wam za to.
Chciałbym was zapytać co znaczy dla was przebaczenie? Co było w waszym sercu, wewnątrz was kiedy przebaczyliscie? Co czuliście, czy było to dla was trudne? W którymś z kazań ks. Dominika Chmielewskiego usłyszałem, że "przebaczyć to już więcej do tego nie wracać". Bardzo to mną ruszyło. Bo czy to jest takie proste? A jeśli gdzieś po drodze wciąż wracają do nas te uczucia, te które towarzyszyły gdy to było wszystko świeże?
Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... zxHXcqII8b
Bardzo piękne były te rekolekcję i niezwykle dla mnie wartościowe. W kilku miejscach ks. Łukasz mówił o przebaczeniu, powracających myślach i tym co (a raczej kto trzyma nas w przeszłości) i nie pozwala pójść dalej.
Warto posłuchać, a tym bardziej obejrzeć, bo przekaz z wizją jest jeszcze bardziej sugestywny