Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencje Pmat:
Pmat pisze: 10 sty 2024, 20:00 Witam.
Bardzo Wam dziękuję za modlitwę, ponownie gorąco proszę o kolejną modlitwę w intencji mojego małżeństwa, o jego uratowanie, w intencji mojej żony i naszych dzieci. O Światło Ducha Świętego, wszelkie Łaski, Boże Błogosławieństwo i opiekę Matki Bożej dla naszej rodziny.
Serdecznie dziękuję, Szczęść Boże.
A także polecamy wszystkie małżeństwa zmagające się z podobnymi problemami prosząc Dobrego Boga o wszelkie potrzebne łaski, dar zrozumienia, nawrócenia, miłości. Niech wszystkim Bóg błogosławi a Maryja niech Jemu zanosi wszystkie prośby i wstawia się za wszystkimi.

Modlitwa o błogosławieństwo w życiu rodzinnym:

"Boże dobry i miłosierny, polecamy Twojej opiece nasze domy, rodziny i wszystko, co posiadamy. Błogosław nam, strzeż od złego, chroń w niebezpieczeństwie, zachowaj od nieszczęścia i umacniaj naszą wiarę. W smutku i cierpieniu daj ufną nadzieję. Spraw, abyśmy zawsze byli złączeni z Tobą przez Chrystusa, Pana naszego. Amen"

Błogosławionego tygodnia życzę

Bławatek
Lajla

Post autor: Lajla »

Dziękuję za dotychczasowe modlitwy. I proszę wciąż o modlitwę za mnie i moje dziewczynki. By Bóg dał mi siłę i prowadził swoimi ścieżkami za rękę. Bóg zapłać
perla1

Post autor: perla1 »

Proszę o modlitwę w intencji małżeństwa Kasi i Miłosza, o Światło Ducha Świętego i Boże prowadzenie podczas kolejnej rozprawy.
Bóg zapłać.
Oliwka

Post autor: Oliwka »

Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu prosze o modlitwę o Dary Ducha sw., opieke Matki Bozej dla naszej rodziny, zdrowie dla córek oraz uzdrowienie podejścia do finansów w naszej rodzinie.
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy następujące intencje:
Lajla pisze: 14 sty 2024, 23:21 Dziękuję za dotychczasowe modlitwy. I proszę wciąż o modlitwę za mnie i moje dziewczynki. By Bóg dał mi siłę i prowadził swoimi ścieżkami za rękę. Bóg zapłać
perla1 pisze: 15 sty 2024, 10:59 Proszę o modlitwę w intencji małżeństwa Kasi i Miłosza, o Światło Ducha Świętego i Boże prowadzenie podczas kolejnej rozprawy.
Bóg zapłać.
Oliwka pisze: 19 sty 2024, 20:19 Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu prosze o modlitwę o Dary Ducha sw., opieke Matki Bozej dla naszej rodziny, zdrowie dla córek oraz uzdrowienie podejścia do finansów w naszej rodzinie.
Dobry Boże wysłuchaj próśb kierowanych do Ciebie, pomagaj w trudnościach, niepewności, smutku - wszystko co ciężkie zabierz a obdarz spokojem i nadzieją. Pomagaj podczas rozpraw, trudnych rozmów, ale też podczas codzienności by nie była ciężka, trudna, smutna. Niech nasza wiara wzrasta - prowadź nas właściwymi ścieżkami a zagubionym wskaż jak najlepsze drogowskazy i pomagaj w wyborze dobra.
Ojcze Nasz...

Bławatek
wertor1
Jestem: po rozwodzie

Post autor: wertor1 »

Proszę o modlitwę za mojego syna który po 8 latach porzucenia przez ojca popadł w depresję za. Mnie o pomoc w trudnej sytuacji materialnej by w sytuacjach trudnych prowadził nas Duch Święty i Matka Najświętsza nami się opiekowała.
wiolonczela

Post autor: wiolonczela »

Szczęść Boże, dziękuję za dołączenie mnie do forum, proszę o modlitwę za mojego męża o uwolnienie z nałogu alkoholowego, o dar pojednania dla nas.
Ruta
Jestem: po rozwodzie

Post autor: Ruta »

Proszę o modlitwę o Światło Ducha Świętego dla sędziego prowadzącego naszą sprawę i o pokój serca dla mnie i męża w przyjęciu takiego wyroku, jaki zostanie wydany. Oraz o opiekę Świętej Rodziny nad nami i naszymi dziećmi w trudnym dla nas czasie.
Bławatek

Witam serdecznie,

wertor1 pisze: 27 sty 2024, 16:24 Proszę o modlitwę za mojego syna który po 8 latach porzucenia przez ojca popadł w depresję za. Mnie o pomoc w trudnej sytuacji materialnej by w sytuacjach trudnych prowadził nas Duch Święty i Matka Najświętsza nami się opiekowała.
wiolonczela pisze: 28 sty 2024, 9:04 Szczęść Boże, dziękuję za dołączenie mnie do forum, proszę o modlitwę za mojego męża o uwolnienie z nałogu alkoholowego, o dar pojednania dla nas.
Ruta pisze: 28 sty 2024, 14:05 Proszę o modlitwę o Światło Ducha Świętego dla sędziego prowadzącego naszą sprawę i o pokój serca dla mnie i męża w przyjęciu takiego wyroku, jaki zostanie wydany. Oraz o opiekę Świętej Rodziny nad nami i naszymi dziećmi w trudnym dla nas czasie.
Dobry Boże wsłuchaj się w prośby kierowane do Ciebie, nie zostawiaj nikogo w potrzebie i smutku, pomagaj rozwiązywać trudności, wzrastać w wierze i wychodzić z nałogów, miej w opiece wszystkie dzieci, które często są pośrednimi ofiarami kryzysów małżeńskich.
Ojcze nasz...

Bławatek
Fibi
Jestem: w trakcie rozwodu

Post autor: Fibi »

Proszę o modlitwę za moje małżeństwo. O Dary Ducha Św. dla sędziego, adwokatów i dla nas podczas rozprawy. Jezu ufam Tobie
Oliwka

Post autor: Oliwka »

Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu prosze o modlitwę o Dary Ducha sw., opieke Matki Bozej dla naszej rodziny, zdrowie dla córek, uzdrowienie podejścia do finansów w naszej rodzinie oraz dodatkową pracę.
Bławatek

Witam serdecznie,

Fibi pisze: 29 sty 2024, 21:32 Proszę o modlitwę za moje małżeństwo. O Dary Ducha Św. dla sędziego, adwokatów i dla nas podczas rozprawy. Jezu ufam Tobie
Oliwka pisze: 02 lut 2024, 4:36 Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu prosze o modlitwę o Dary Ducha sw., opieke Matki Bozej dla naszej rodziny, zdrowie dla córek, uzdrowienie podejścia do finansów w naszej rodzinie oraz dodatkową pracę.
Dobry Boże polecamy Ci prośby Fibi i Oliwki, a także wszystkie małżeństwa będące w kryzysach. Nie opuszczaj w problemach i trudnościach swoich dzieci, wspieraj, pomagaj i ochraniaj. Daj nadzieję i wiarę. Błogosław działaniom i wskazuj właściwe drogi. Ześlij potrzebne dary. A Ty Maryjo zanoś te prośby Bogu i wstawaj się za nami.

Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Niech w nadchodzącym tygodniu towarzyszy nam modlitwa za wszystkie małżeństwa w kryzysie, za wszystkich uzależnionych, za wszystkich cierpiących, za tych którzy szukają nadziei i wiary. Niech Maryja, której dziś wspomniemnie obchodzimy tj. Najświętszej Marii Panny z Lourdes, wstawia się za nami, nas prowadzi, pomaga w zdrowieniu, a także ociera nasze łzy i pomaga znaleźć radości.

Módlmy się też modlitwą Jana Pawła II do Matki Bożej z Lourdes

Bądź pozdrowiona, Niewiasto uboga i pokorna, błogosławiona przez Najwyższego!

Dziewico nadziei, proroctwo nowych czasów, przyłączamy się do Twego kantyku chwały, by celebrować miłosierdzie Pana, by głosić nadejście Królestwa i całkowite wyzwolenie człowieka.

Bądź pozdrowiona, pokorna służebnico Pańska, chwalebna Matko Chrystusa!

Dziewico wierna, święte mieszkanie Słowa, naucz nas wytrwałości w słuchaniu Słowa, uległości wobec głosu Ducha, uwagi na Jego apele w skrytości sumienia oraz na Jego przejawy w wydarzeniach historii.

Bądź pozdrowiona, Niewiasto boleści, Matko żywych!

Dziewico pod Krzyżem, nowa Ewo, bądź naszą przewodniczką na drogach świata, naucz nas żyć miłością Chrystusa i szerzyć ją, stać wraz z Tobą pod niezliczonymi krzyżami, na których Syn Twój wciąż jest krzyżowany.

Bądź pozdrowiona, Niewiasto wiary, pierwsza spośród uczniów!

Dziewico Matko Kościoła, pomóż nam zawsze zdawać sprawę z nadziei, która jest w nas, ufając w dobroć człowieka i w miłość Ojca. Naucz nas budować świat od środka: w głębokości milczenia i modlitwy, w radości miłości braterskiej, w niezastąpionej płodności Krzyża.

Święta Maryjo, Matko wierzących, Pani nasza z Lourdes, módl się za nami.

Amen.

Bławatek
MKPINS

Post autor: MKPINS »

Matko Boża proszę Cię o połączenie na nowo i uzdrowienie małżeństwa Agnieszki i Michała. Proszę, aby miłość, która nas połączyła kiedyś przed laty, odrodziła się w naszych sercach na nowo, abyśmy wrócili do siebie i odbudowali nasze małżeństwo. Proszę dla nas o łaskę pojednania, nawrócenia, opamiętania i przebaczenia. Proszę o pomoc w znalezieniu przeze mnie odpowiedniej pracy oraz o godne wynagrodzenie, które pozwoli na życie bez stresów, spłatę kredytów i długów.
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję MKPINS:
MKPINS pisze: 17 lut 2024, 19:23 Matko Boża proszę Cię o połączenie na nowo i uzdrowienie małżeństwa Agnieszki i Michała. Proszę, aby miłość, która nas połączyła kiedyś przed laty, odrodziła się w naszych sercach na nowo, abyśmy wrócili do siebie i odbudowali nasze małżeństwo. Proszę dla nas o łaskę pojednania, nawrócenia, opamiętania i przebaczenia. Proszę o pomoc w znalezieniu przeze mnie odpowiedniej pracy oraz o godne wynagrodzenie, które pozwoli na życie bez stresów, spłatę kredytów i długów.

Modlitwie polecajmy również wszystkie małżeństwa w kryzysie prosząc dla wszystkich o potrzebne łaski, wiarę, nadzieję oraz miłość. Niech czas Wielkiego Postu będzie czasem nawrócenia, czasem pracy nad słabościami, grzechami, nieporozumieniami, relacjami. A szczególnie Ci, którzy są daleko od Boga niech dostąpią możliwości nawrócenia. Niech to będzie również czas zgłębiania Ewangelii. W pracy nad sobą niech towarzyszy nam cytat z dzisiejszej Ewangelii:
«Czas się wypełnił i bliskie jest królestwo Boże. Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię!» Mk 1, 15

Módlmy się słowami psalmu 25:

4 Daj mi poznać drogi Twoje, Panie,
i naucz mnie Twoich ścieżek!
5 Prowadź mnie według Twej prawdy i pouczaj,
bo Ty jesteś Bóg, mój Zbawca,
i w Tobie mam zawsze nadzieję.
6 Wspomnij na miłosierdzie Twe, Panie,
na łaski Twoje, co trwają od wieków.
7 Nie wspominaj grzechów mej młodości <ani moich przewin>2
ale o mnie pamiętaj w Twojej łaskawości
ze względu na dobroć Twą, Panie!
8 Pan jest dobry i prawy: