Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

consensus
Jestem: po rozwodzie

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: consensus »

Proszę o modlitwę za mnie, za mojego męża, aby wrocil do naszego małżeństwa. Aby się nawrocil , zmienił na lepsze wobec mnie, aby na nowo pokochał.Proszę o spokoj w sercu.
Awatar użytkownika
Mufinka
Jestem: już po kryzysie

Post autor: Mufinka »

Z modlitwą.
Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencje:
krecik pisze: 21 gru 2024, 6:35 Proszę o modlitwę w intencji powrotu męża do rodziny, o jego prawdziwy powrót, prawdomówność i zanik emocjonalnej więzi z kochanką. Proszę o łaskę nawrócenia dla Męża, o wskrzeszenie w nim miłości do mnie, o chęć budowania - choć w trudach i z emocjonalnymi ranami - naszego małżeństwa. Proszę o siłę psychiczną dla siebie, o spokój serca, spokój głowy, myśli i umiejętność zaufania, zawierzenia Bogu, że choć po ludzku coś jest niemożliwe, to dla Boga "niemożliwe" nie istnieje. Proszę o zabranie ode mnie strachu, lęku odnośnie przyszłości.
consensus pisze: 22 gru 2024, 18:42 Proszę o modlitwę za mnie, za mojego męża, aby wrocil do naszego małżeństwa. Aby się nawrocil , zmienił na lepsze wobec mnie, aby na nowo pokochał.Proszę o spokoj w sercu.
Mufinka pisze: 22 gru 2024, 20:01Z modlitwą.
Prośmy Boga o wiarę dla siebie i naszych małżonków, o siłę i nadzieję potrzebną w tych wszystkich trudnych momentach naszego życia. Prośmy o nawrócenie tych, którzy są daleko od Boga, o przemianę ich serc.

Przed nami Święta Bożego Narodzenia - niech to będzie czas pełen pokoju i radości z faktu wielkiej miłości naszego Zbawiciela, który przychodzi do nas i do naszego życia - On chce być z nami zawsze i obdarzać nas tym co najlepsze. Cieszmy się z tego czasu, choć może nieraz będą to dla nas trudne chwile - powierzajmy to wszystko Naszemu Dobremu Bogu, bo z Nim wszystko łatwiej przetrwać.

Błogosławionego tygodnia życzę i wielu radości

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Calineczka
Jestem: panną

Post autor: Calineczka »

Nie mamy sakramentu małżeństwa, ale chcemy go mieć. Niestety na drodze stanęło moje kłamstwo, ludzkie ułomności. Ogromnie proszę o modlitwę za to, żebym potrafiła z Bogiem pracować nad swoimi słabościami, żebym odzyskała zaufanie chłopaka i żebyśmy mogli, jeśli taka jest wola Boga, stanąć przed ołtarzem.
Majka

Post autor: Majka »

Proszę o modlitwę za męża M. - o otwarcie jego serca na dar ojcowstwa i o dar miłości ofiarnej.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2024, 13:52 przez Nirwanna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skrócono imię do inicjału
consensus

Proszę o dalszą modlitwę za mojego męża i mnie. Aby mąż wrócił. Boże Błogosław. Amen
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencje:
Calineczka pisze: 26 gru 2024, 15:01 Nie mamy sakramentu małżeństwa, ale chcemy go mieć. Niestety na drodze stanęło moje kłamstwo, ludzkie ułomności. Ogromnie proszę o modlitwę za to, żebym potrafiła z Bogiem pracować nad swoimi słabościami, żebym odzyskała zaufanie chłopaka i żebyśmy mogli, jeśli taka jest wola Boga, stanąć przed ołtarzem.
Majka pisze: 27 gru 2024, 10:46 Proszę o modlitwę za męża M. - o otwarcie jego serca na dar ojcowstwa i o dar miłości ofiarnej.
consensus pisze: 29 gru 2024, 13:22 Proszę o dalszą modlitwę za mojego męża i mnie. Aby mąż wrócił. Boże Błogosław. Amen
W Święto Świętej Rodziny polecajmy w modlitwie wszystkie intencje oraz wszystkie rodziny prosząc dla wszystkich by na wzór Świętej Rodziny wszyscy potrafili zaufać Bogu i Jego planom względem nas. By w trudnościach, kryzysach, kłopotach małżonkowie potrafili się zjednoczyć i wspólnie szukać rozwiązań. By mimo trudności i niespełnionych oczekiwań być i trwać w rodzinie a także dążyć do rozwoju swojego i bliskich. Byśmy też potrafili wybaczać i prosić o wybaczenie. Niech miłość i zgoda królują we wszystkich rodzinach. A Maryja wraz ze Świętym Józefem niech nam w tym pomagają.
Maryjo, módl się za nami.
Święty Józefie, módl się za nami.

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
inez77

Post autor: inez77 »

Litościwy Jezu! Proszę uratuj moje małżeństwo z P. Zabierz z jego drogi kobietę, którą poznał kiedy nasze małżeństwo przeżywało kryzys. Skrusz błagam przeszkody jakie są w sercu i umyśle mojego męża, a które spowodowały jego wyprowadzkę z domu. Uwolnij go od demona zdrady i uczucia jakim darzy tę kobietę.
Pozwól uratować nasze małżeństwo od rozpadu. 
Wiem, że nie jestem mu obojętna, ale myśli o tamtej kobiecie nie pozwalają mu na ratowanie naszego związku razem ze mną. Proszę Cię miłosierny Jezu odsuń od mojego męża myśli o tamtej kobiecie i zwróć je w stronę rodziny. Jezu, tylko Ty możesz uratować nasze małżeństwo i naszą rodzinę od rozpadu. Ulituj się i wysłuchaj mojej prośby. Amen.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2024, 9:24 przez Nirwanna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edit: imię skrócono do inicjału
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję inez77:
inez77 pisze: 30 gru 2024, 21:20 Litościwy Jezu! Proszę uratuj moje małżeństwo z P. Zabierz z jego drogi kobietę, którą poznał kiedy nasze małżeństwo przeżywało kryzys. Skrusz błagam przeszkody jakie są w sercu i umyśle mojego męża, a które spowodowały jego wyprowadzkę z domu. Uwolnij go od demona zdrady i uczucia jakim darzy tę kobietę.
Pozwól uratować nasze małżeństwo od rozpadu. 
Wiem, że nie jestem mu obojętna, ale myśli o tamtej kobiecie nie pozwalają mu na ratowanie naszego związku razem ze mną. Proszę Cię miłosierny Jezu odsuń od mojego męża myśli o tamtej kobiecie i zwróć je w stronę rodziny. Jezu, tylko Ty możesz uratować nasze małżeństwo i naszą rodzinę od rozpadu. Ulituj się i wysłuchaj mojej prośby. Amen.
Dobry Boże polecamy Ci tą intencję prosząc Cię, abyś czuwał nad małżeństwem inez77 i nad wszystkimi małżeństwami. Pomagaj wszystkim mierzącymi się ze zdradą w małżeństwie, zdradzanym pomóż w tych trudnych chwilach, a zdradzającym otwórz oczy, by zobaczyli ile zła wyrządzają najbliższym. Chroń małżeństwa przed rozpadem.

A my wszyscy otworzmy się na Słowo, który jest Jezus i na Jego słowa gdyż tylko będąc z Nim i żyjąc zgodnie z Jego słowami możemy żyć szczęśliwie i dobrze.
"Na początku było Słowo, a Słowo było u Boga - i Bogiem było Słowo". J 1.1

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
consensus

Prosba o modlitwę za mojego męża i mnie. Aby mąż wrocil do naszego małżeństwa. Błogosław Jezu moją rodzinę. Amen
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję consensus:
consensus pisze: 06 sty 2025, 19:25 Prosba o modlitwę za mojego męża i mnie. Aby mąż wrocil do naszego małżeństwa. Błogosław Jezu moją rodzinę. Amen
Dobry Boże polecając Ci prośbę consensus prosimy o Twoją pomoc w powrotach mężów i żon tak by wszyscy byli gotowi na te powroty i potrafili na nowo zbudować wartościowe małżeństwa. Ucz wszystkich czym jest miłość, dobra komunikacja, współpraca, przyjaźń, szczerość, zaufanie, - bo bez tego niezmiernie trudno być razem. Ucz nas ufności i zawierzania Tobie. Błogosław wszystkim i obdarzaj nas nieustannie Swymi łaskami i Duchem Świętym jak to lata temu podczas Chrztu nam dałeś.

Ojcze Nasz...

Pozdrawiam
Bławatek
consensus

Proszę o dalszą modlitwę w intencji powrotu męża do naszego małżeństwa. Jezu błogosław. Jezu Ty się tym zajmij. Amen
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję:
consensus pisze: 19 sty 2025, 11:26 Proszę o dalszą modlitwę w intencji powrotu męża do naszego małżeństwa. Jezu błogosław. Jezu Ty się tym zajmij. Amen
Oprócz intencji consensus polecajmy Bogu wszystkie małżeństwa będące w kryzysach prosząc o potrzebne łaski i pomoc w rozwiązywaniu trudności, wzajemne zrozumienie i chęć szczerego poznania siebie i drugiego człowieka.

W dzisiejszej Ewangelii słyszeliśmy o Objawieniu Jezusa w Kanie Galilejskiej - Jego pierwszym cudzie. Uczmy się od Maryi zawierzania Jezusowi problemów do rozwiązania, bez mówienia co On ma zrobić, gdyż On wie, jak najlepiej i najobficiej działać. Jezu, ufam Tobie.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc polecajmy w tym tygodniu Bogu wszystkie małżeństwa w kryzysach, osoby w trudnościach, rozpaczy, braku nadziei, pamiętając, że Jezus został posłany by głosić wszystkim, a szczególnie słabym i chorym, Dobrą Nowinę, więc i my głośmy wszystkim wokół jak Dobry jest nasz Pan. Niech Jego Słowo i Miłość dzięki nam rozlewają się i czynią wiele dobra.
Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków. Amen

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Oliwka

Post autor: Oliwka »

Proszę o modlitwę w intencji dzieci o dary Ducha sw. o czystość i godność kobiecą dla nich.
ODPOWIEDZ