Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Moderator: Moderatorzy
Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Proszę o modlitwę za mojego męża, by potrafił zapanować, stłamsić w sobie uczucia do kochanki i wrócił do mnie i syna, by zapanował nad swoimi pokusami, pragnieniami i zaczął budować relację ze mną.
Proszę o modlitwę za uzdrowienie naszego małżeństwa i otwarcie męża na działanie ducha świętego oraz o wzajemne zrozumienie i miłość w rodzinie
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencje:
A dla siebie prośmy o nadzieję i wiarę tak wielką jak miał Symeon, który w małym chłopcu zobaczył Tego, który przynosi zbawienie. Prośmy Ducha Świętego by i nami dobrze kierował i prowadził właściwymi ścieżkami.
A we wspomnienie Matki Gromnicznej prośmy Maryję by ochroniła nas od każdego zła.
Matko Gromniczna, módl się za nami.
Błogosławionego tygodnia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencje:
Prośmy Dobrego Boga o wysłuchanie tych polecanych intencji, by wszyscy mogli wzrastać w miłości i wzajemnym zrozumieniu oraz poznać swoje słabości i złe skłonności i dzięki Bożej pomocy z nimi walczyć.
A dla siebie prośmy o nadzieję i wiarę tak wielką jak miał Symeon, który w małym chłopcu zobaczył Tego, który przynosi zbawienie. Prośmy Ducha Świętego by i nami dobrze kierował i prowadził właściwymi ścieżkami.
A we wspomnienie Matki Gromnicznej prośmy Maryję by ochroniła nas od każdego zła.
Matko Gromniczna, módl się za nami.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie w tym tygodniu módlmy się za wszystkie małżeństwa będące w kryzysach prosząc o Światło Ducha Świętego, Boże prowadzenie i wszelką pomoc i wsparcie we wszelkich trudnościach.
I pamiętajmy, że Bóg pragnie naszego dobra, a Jezus wielokrotnie wołał "Nie bój się", więc usłyszmy te słowa i przyjmijmy taką postawę. Bóg pragnie byśmy Mu zaufali i pozwolili się prowadzić. On wie co jest dla nas najlepsze i którymi drogami najlepiej nas prowadzić. Tylko odrzućmy lęk i nasze chęci by po swojemu ciągle działać.
Przyjdź Jezu.
Jezu ufamy Tobie.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie w tym tygodniu módlmy się za wszystkie małżeństwa będące w kryzysach prosząc o Światło Ducha Świętego, Boże prowadzenie i wszelką pomoc i wsparcie we wszelkich trudnościach.
I pamiętajmy, że Bóg pragnie naszego dobra, a Jezus wielokrotnie wołał "Nie bój się", więc usłyszmy te słowa i przyjmijmy taką postawę. Bóg pragnie byśmy Mu zaufali i pozwolili się prowadzić. On wie co jest dla nas najlepsze i którymi drogami najlepiej nas prowadzić. Tylko odrzućmy lęk i nasze chęci by po swojemu ciągle działać.
Przyjdź Jezu.
Jezu ufamy Tobie.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc polecajmy w tym tygodniu podczas modlitwy nas samych i wszystkie małżeństwa w kryzysach, wszystkich, którzy cierpią z powodu odejścia męża/żony - niech Dobry Bóg pomaga wszystkim wyjść z kryzysów i cierpienia. Tym bardziej, że w dzisiejszej Ewangelii słyszeliśmy o błogosławieństwach i przestrogach:
Ewangelia (Łk 6, 17.20-26)
"Jezus zszedł z nimi na dół i zatrzymał się na równinie; był tam liczny tłum Jego uczniów i wielkie mnóstwo ludu z całej Judei i z Jeruzalem oraz z nadmorskich okolic Tyru i Sydonu.
On zaś podniósł oczy na swoich uczniów i mówił:
«Błogosławieni jesteście, ubodzy, albowiem do was należy królestwo Boże.
Błogosławieni, którzy teraz głodujecie, albowiem będziecie nasyceni.
Błogosławieni, którzy teraz płaczecie, albowiem śmiać się będziecie.
Błogosławieni jesteście, gdy ludzie was znienawidzą i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego odrzucą z pogardą wasze imię jako niecne: cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom.
Natomiast biada wam, bogaczom, bo odebraliście już pociechę waszą.
Biada wam, którzy teraz jesteście syci, albowiem głód cierpieć będziecie.
Biada wam, którzy się teraz śmiejecie, albowiem smucić się i płakać będziecie.
Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom»."
Pamiętajmy, że Bóg pragnie naszego szczęścia a je możemy mieć tylko wtedy gdy w każdym doświadczeniu naszego życia, w każdej sytuacji będziemy opierać się na Bogu. Niech obecność Boga czyni nas szczęśliwymi w każdej chwili naszego życia, zarówno w radościach, jak i w smutkach, więc powierzajmy Bogu nasze sprawy i trudności i nie traćmy ufności, że chce dla nas wszystkiego co najlepsze.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc polecajmy w tym tygodniu podczas modlitwy nas samych i wszystkie małżeństwa w kryzysach, wszystkich, którzy cierpią z powodu odejścia męża/żony - niech Dobry Bóg pomaga wszystkim wyjść z kryzysów i cierpienia. Tym bardziej, że w dzisiejszej Ewangelii słyszeliśmy o błogosławieństwach i przestrogach:
Ewangelia (Łk 6, 17.20-26)
"Jezus zszedł z nimi na dół i zatrzymał się na równinie; był tam liczny tłum Jego uczniów i wielkie mnóstwo ludu z całej Judei i z Jeruzalem oraz z nadmorskich okolic Tyru i Sydonu.
On zaś podniósł oczy na swoich uczniów i mówił:
«Błogosławieni jesteście, ubodzy, albowiem do was należy królestwo Boże.
Błogosławieni, którzy teraz głodujecie, albowiem będziecie nasyceni.
Błogosławieni, którzy teraz płaczecie, albowiem śmiać się będziecie.
Błogosławieni jesteście, gdy ludzie was znienawidzą i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego odrzucą z pogardą wasze imię jako niecne: cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom.
Natomiast biada wam, bogaczom, bo odebraliście już pociechę waszą.
Biada wam, którzy teraz jesteście syci, albowiem głód cierpieć będziecie.
Biada wam, którzy się teraz śmiejecie, albowiem smucić się i płakać będziecie.
Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom»."
Pamiętajmy, że Bóg pragnie naszego szczęścia a je możemy mieć tylko wtedy gdy w każdym doświadczeniu naszego życia, w każdej sytuacji będziemy opierać się na Bogu. Niech obecność Boga czyni nas szczęśliwymi w każdej chwili naszego życia, zarówno w radościach, jak i w smutkach, więc powierzajmy Bogu nasze sprawy i trudności i nie traćmy ufności, że chce dla nas wszystkiego co najlepsze.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę w intencji mojego małżeństwa i powrót męża. Boże błogosław. Amen
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień polecajmy modlitwie intencje consensus:
Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim miłosiernie kochać, ale i wybaczać tak jak On kocha i nieustannie wszystkim wybacza.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień polecajmy modlitwie intencje consensus:
Polecajmy również wszystkie trudne małżeństwa, wszystkie osoby zranione, a także te źle czyniące i grzeszące, prosząc Boga o wskazanie właściwych dróg, które będą kierować w stronę dobra i życia wiecznego. A w nawiązaniu do dzisiejszej Ewangelii (Łk 6, 27-38) uczmy się miłować wszystkich bliźnich, nawet tych, którzy nas ranią gdyż "...Bądźcie miłosierni, jak i miłosierny jest wasz Ojciec. Nie osądzajcie, a nie będziecie osądzeni. Nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni. Przebaczajcie, a będzie wam przebaczone. Dawajcie, a będzie wam dane. Miarą dobrą, ubitą, utrzęsioną, przepełnioną, wsypią wam do kieszeni. Jaką bowiem miarą mierzycie, taką i wam odmierzą".
Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim miłosiernie kochać, ale i wybaczać tak jak On kocha i nieustannie wszystkim wybacza.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Na ten tydzień nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu w modlitwie polecajmy wszystkich będących w trudnościach i kłopotach oraz wszystkie małżeństwa będące w kryzysach. Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim bardziej zastanowić się nad sobą i w sobie dostrzegać to co złe, to co wymaga naprawy - tym bardziej, że już w środę rozpoczyna się Wielki Post. Niech to będzie czas nawrócenia, odrodzenia, wejrzenia w siebie - tak byśmy wszyscy mogli wydawać dobre owoce. A tam gdzie potrzeba upomnienia to nie bójmy się w Imię Jezusa wskazać innym jaką drogą najlepiej podążać by zmieniać się na lepsze. Gdyż nie upominając możemy dopuszczać się grzechu zaniedbania.
Jezu prowadź nas właściwymi ścieżkami, pomagaj dostrzegać to co wymaga zmiany i daj nam wytrwać we wszystkim co jest dobre.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na ten tydzień nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu w modlitwie polecajmy wszystkich będących w trudnościach i kłopotach oraz wszystkie małżeństwa będące w kryzysach. Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim bardziej zastanowić się nad sobą i w sobie dostrzegać to co złe, to co wymaga naprawy - tym bardziej, że już w środę rozpoczyna się Wielki Post. Niech to będzie czas nawrócenia, odrodzenia, wejrzenia w siebie - tak byśmy wszyscy mogli wydawać dobre owoce. A tam gdzie potrzeba upomnienia to nie bójmy się w Imię Jezusa wskazać innym jaką drogą najlepiej podążać by zmieniać się na lepsze. Gdyż nie upominając możemy dopuszczać się grzechu zaniedbania.
Jezu prowadź nas właściwymi ścieżkami, pomagaj dostrzegać to co wymaga zmiany i daj nam wytrwać we wszystkim co jest dobre.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Użytkowniczka cierń w prywatnej wiadomości do mnie przesłała intencję modlitwy na ten tydzień więc ją zamieszczam:
Módlmy się słowami dzisiejszego psalmu:
Psalm (Ps 91 (90), 1-2. 10-11. 12-13. 14-15 (R.: por. 15b))
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu
Kto się w opiekę oddał Najwyższemu *
i w cieniu Wszechmocnego mieszka,
mówi do Pana: «Ty jesteś moją ucieczką i twierdzą, *
Boże mój, któremu ufam».
Nie przystąpi do ciebie niedola, *
a cios nie dosięgnie twojego namiotu.
Bo rozkazał swoim aniołom, *
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach.
Będą cię nosili na rękach, *
abyś stopy nie uraził o kamień.
Będziesz stąpał po wężach i żmijach, *
a lwa i smoka podepczesz.
«Ja go wybawię, bo przylgnął do Mnie, *
osłonię go, bo poznał moje imię.
Będzie Mnie wzywał, a Ja go wysłucham †
i będę z nim w utrapieniu, *
wyzwolę go i sławą obdarzę».
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Użytkowniczka cierń w prywatnej wiadomości do mnie przesłała intencję modlitwy na ten tydzień więc ją zamieszczam:
Dobry Boże polecamy Ci tą intencję jak również wszystkie osoby borykające się z odejściem współmałżonka/ki prosząc Cię o potrzebne dary dla wszystkich - łaskę wytrwania w wierności, miłości i by nie tracona była nadzieja, a dla tych którzy odeszli o dar nawrócenia i powrotu na drogę prowadzącą do zbawienia. Boże chroń nas wszystkich przed kuszeniem 'złego' który podsyła nieraz wiele pozornego dobra by tylko zejść na złą drogę.
Módlmy się słowami dzisiejszego psalmu:
Psalm (Ps 91 (90), 1-2. 10-11. 12-13. 14-15 (R.: por. 15b))
Kto się w opiekę oddał Najwyższemu *
i w cieniu Wszechmocnego mieszka,
mówi do Pana: «Ty jesteś moją ucieczką i twierdzą, *
Boże mój, któremu ufam».
Nie przystąpi do ciebie niedola, *
a cios nie dosięgnie twojego namiotu.
Bo rozkazał swoim aniołom, *
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach.
Będą cię nosili na rękach, *
abyś stopy nie uraził o kamień.
Będziesz stąpał po wężach i żmijach, *
a lwa i smoka podepczesz.
«Ja go wybawię, bo przylgnął do Mnie, *
osłonię go, bo poznał moje imię.
Będzie Mnie wzywał, a Ja go wysłucham †
i będę z nim w utrapieniu, *
wyzwolę go i sławą obdarzę».
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu podczas modlitwy polecajmy wszystkie małżeństwa w kryzysach oraz osoby, które są daleko od Boga, prosząc szczególnie o wzajemne zrozumienie, zmianę często złych postaw, a także o nawrócenie. A szczególnie w czasie Wielkiego Postu niech Bóg wszystkich prowadzi i pomaga w tych obszarach, które wymagają naprawy, niech to będzie czas przemiany i przybliżenia się do Boga.
Któryś za nas cierpiał rany, Jezu Chryste, zmiłuj się nad nami!
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu podczas modlitwy polecajmy wszystkie małżeństwa w kryzysach oraz osoby, które są daleko od Boga, prosząc szczególnie o wzajemne zrozumienie, zmianę często złych postaw, a także o nawrócenie. A szczególnie w czasie Wielkiego Postu niech Bóg wszystkich prowadzi i pomaga w tych obszarach, które wymagają naprawy, niech to będzie czas przemiany i przybliżenia się do Boga.
Któryś za nas cierpiał rany, Jezu Chryste, zmiłuj się nad nami!
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek