Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie pomódlmy się za siebie oraz za wszystkich którzy modlitwy potrzebują. W tą Niedzielę Bożego Miłosierdzia prośmy Boga o miłosierdzie dla nas i dla tych wszystkich którzy są daleko od Boga i ranią go swoimi grzechami.

Niech słowa z Dzienniczka Świętej Faustyny nam w tym pomogą:
Boże wielkiego miłosierdzia, któryś raczył nam zesłać Syna swego Jednorodzonego, jako największy dowód niezgłębionej miłości i miłosierdzia, Ty nie odrzucasz grzeszników, ale z niezgłębionego milosierdzia swego otworzyłeś im skarb, z którego mogą czerpać w obfitości nie tylko usprawiedliwienie, ale wszelką świętość, do jakiej dusza dojść może. Ojcze wielkiego miłosierdzia, pragnę, aby wszystkie serca zwróciły się z ufnością do nieskończonego miłosierdzia Twojego. Nikt się nie usprawiedliwi przed Tobą, jeżeli nie będzie mu towarzyszyć niezgłębione miłosierdzie Twoje. Kiedy nam odsłonisz tajemnicę swego miłosierdzia, wieczności będzie za mało, aby Ci za to należycie podziękować (Dz 1122).

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
consensus
Jestem: po rozwodzie

Post autor: consensus »

Bardzo proszę o modlitwę za moje małżeństwo. Aby mąż powrócił. Amen
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencję consensus:
consensus pisze: 03 maja 2025, 19:09 Bardzo proszę o modlitwę za moje małżeństwo. Aby mąż powrócił. Amen
Polecajmy tą prośbę a także wszystkie małżeństwa będące w kryzysach, prosząc Boga o nawrócenie tych małżonków, którzy odeszli, by powrócili i chcieli budować nowe, lepsze małżeństwo. Niech ci którzy grzeszą, okłamują, zdradzają, zapierają się miłości, nie zamykają się na miłość Jezusa, która wybacza i chce nie tylko dobra każdego człowieka ale także nawrócenia. Niech wzorem Świętego Piotra, który najpierw zaparł się Jezusa, na zapytanie Jezusa odpowiedzą "Panie, ty wiesz o wszystkim. Ty wiesz, że Cię kocham". Pamiętajmy, że to również zadanie dla nas - byśmy na codzień kochali Jezusa i swoim życiem i czynami Jemu tą miłość okazywali. Wezwanie "Pójdź za Mną" wciąż jest aktualne i wskazuje wszystkim jaką drogę i jakiego przewodnika wybierać.

Jezu, Ty tylko mnie poprowadź, Tobie powierzam mą drogę...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Chriss4106

Post autor: Chriss4106 »

Proszę o modlitwę o uratowanie mojego Małżeństwa, o opamiętanie i powrót do mnie Mojej Żony. Amen
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy prośbę Chrissa:
Chriss4106 pisze: 08 maja 2025, 11:08 Proszę o modlitwę o uratowanie mojego Małżeństwa, o opamiętanie i powrót do mnie Mojej Żony. Amen
Polecajmy Bogu w tym tygodniu intencję Chrissa i prośmy nie tylko o powrót jego małżonki, ale także naszych mężów i żony. Prośmy o ich nawrócenie i powrót na drogę prowadzącą do Boga i zbawienia.

Dziś w Niedzielę Dobrego Pasterza zwróćmy swoje serce ku Jezusowi i powierzmy mu swoje życie, troski, sprawy, a On jak najlepszy Pasterz poprowadzi nas dobrymi ścieżkami i zawsze będzie się o nas troszczył.

W miesiąc maju prośmy też szczególnie o wstawiennictwo za nami Naszą Matkę Maryję, którą szczególnie w miesiącu maju czcimy.
Zdrowaś Maryjo...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
cierń
Jestem: po rozwodzie

Post autor: cierń »

Proszę o modlitwę za mnie abym nie traciła nadziei na pojednanie i trwała w modlitwie o pojednanie małżeństwa. Za mojego męża [...], by otworzył się na działanie Boga w jego życiu, przemienił swoje serce, porzucił Kochankę i powrócił do rodziny.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2025, 21:09 przez Lawendowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto imię
ODPOWIEDZ