Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Moderator: Moderatorzy
Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie pomódlmy się za siebie oraz za wszystkich którzy modlitwy potrzebują. W tą Niedzielę Bożego Miłosierdzia prośmy Boga o miłosierdzie dla nas i dla tych wszystkich którzy są daleko od Boga i ranią go swoimi grzechami.
Niech słowa z Dzienniczka Świętej Faustyny nam w tym pomogą:
Boże wielkiego miłosierdzia, któryś raczył nam zesłać Syna swego Jednorodzonego, jako największy dowód niezgłębionej miłości i miłosierdzia, Ty nie odrzucasz grzeszników, ale z niezgłębionego milosierdzia swego otworzyłeś im skarb, z którego mogą czerpać w obfitości nie tylko usprawiedliwienie, ale wszelką świętość, do jakiej dusza dojść może. Ojcze wielkiego miłosierdzia, pragnę, aby wszystkie serca zwróciły się z ufnością do nieskończonego miłosierdzia Twojego. Nikt się nie usprawiedliwi przed Tobą, jeżeli nie będzie mu towarzyszyć niezgłębione miłosierdzie Twoje. Kiedy nam odsłonisz tajemnicę swego miłosierdzia, wieczności będzie za mało, aby Ci za to należycie podziękować (Dz 1122).
Błogosławionego tygodnia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie pomódlmy się za siebie oraz za wszystkich którzy modlitwy potrzebują. W tą Niedzielę Bożego Miłosierdzia prośmy Boga o miłosierdzie dla nas i dla tych wszystkich którzy są daleko od Boga i ranią go swoimi grzechami.
Niech słowa z Dzienniczka Świętej Faustyny nam w tym pomogą:
Boże wielkiego miłosierdzia, któryś raczył nam zesłać Syna swego Jednorodzonego, jako największy dowód niezgłębionej miłości i miłosierdzia, Ty nie odrzucasz grzeszników, ale z niezgłębionego milosierdzia swego otworzyłeś im skarb, z którego mogą czerpać w obfitości nie tylko usprawiedliwienie, ale wszelką świętość, do jakiej dusza dojść może. Ojcze wielkiego miłosierdzia, pragnę, aby wszystkie serca zwróciły się z ufnością do nieskończonego miłosierdzia Twojego. Nikt się nie usprawiedliwi przed Tobą, jeżeli nie będzie mu towarzyszyć niezgłębione miłosierdzie Twoje. Kiedy nam odsłonisz tajemnicę swego miłosierdzia, wieczności będzie za mało, aby Ci za to należycie podziękować (Dz 1122).
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Bardzo proszę o modlitwę za moje małżeństwo. Aby mąż powrócił. Amen
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencję consensus:
Jezu, Ty tylko mnie poprowadź, Tobie powierzam mą drogę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencję consensus:
Polecajmy tą prośbę a także wszystkie małżeństwa będące w kryzysach, prosząc Boga o nawrócenie tych małżonków, którzy odeszli, by powrócili i chcieli budować nowe, lepsze małżeństwo. Niech ci którzy grzeszą, okłamują, zdradzają, zapierają się miłości, nie zamykają się na miłość Jezusa, która wybacza i chce nie tylko dobra każdego człowieka ale także nawrócenia. Niech wzorem Świętego Piotra, który najpierw zaparł się Jezusa, na zapytanie Jezusa odpowiedzą "Panie, ty wiesz o wszystkim. Ty wiesz, że Cię kocham". Pamiętajmy, że to również zadanie dla nas - byśmy na codzień kochali Jezusa i swoim życiem i czynami Jemu tą miłość okazywali. Wezwanie "Pójdź za Mną" wciąż jest aktualne i wskazuje wszystkim jaką drogę i jakiego przewodnika wybierać.
Jezu, Ty tylko mnie poprowadź, Tobie powierzam mą drogę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
-
Proszę o modlitwę o uratowanie mojego Małżeństwa, o opamiętanie i powrót do mnie Mojej Żony. Amen
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy prośbę Chrissa:
Dziś w Niedzielę Dobrego Pasterza zwróćmy swoje serce ku Jezusowi i powierzmy mu swoje życie, troski, sprawy, a On jak najlepszy Pasterz poprowadzi nas dobrymi ścieżkami i zawsze będzie się o nas troszczył.
W miesiąc maju prośmy też szczególnie o wstawiennictwo za nami Naszą Matkę Maryję, którą szczególnie w miesiącu maju czcimy.
Zdrowaś Maryjo...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy prośbę Chrissa:
Polecajmy Bogu w tym tygodniu intencję Chrissa i prośmy nie tylko o powrót jego małżonki, ale także naszych mężów i żony. Prośmy o ich nawrócenie i powrót na drogę prowadzącą do Boga i zbawienia.Chriss4106 pisze: ↑08 maja 2025, 11:08 Proszę o modlitwę o uratowanie mojego Małżeństwa, o opamiętanie i powrót do mnie Mojej Żony. Amen
Dziś w Niedzielę Dobrego Pasterza zwróćmy swoje serce ku Jezusowi i powierzmy mu swoje życie, troski, sprawy, a On jak najlepszy Pasterz poprowadzi nas dobrymi ścieżkami i zawsze będzie się o nas troszczył.
W miesiąc maju prośmy też szczególnie o wstawiennictwo za nami Naszą Matkę Maryję, którą szczególnie w miesiącu maju czcimy.
Zdrowaś Maryjo...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę za mnie abym nie traciła nadziei na pojednanie i trwała w modlitwie o pojednanie małżeństwa. Za mojego męża [...], by otworzył się na działanie Boga w jego życiu, przemienił swoje serce, porzucił Kochankę i powrócił do rodziny.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2025, 21:09 przez Lawendowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto imię
Powód: usunięto imię
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencję zamieszczoną przez cierń:
Matko Kościoła, módl się za nami.
Matko łaski Bożej, módl się za nami.
Matko miłosierdzia, módl się za nami.
Ucieczko grzesznych, módl się za nami.
Pocieszycielko strapionych, módl się za nami.
Królowo rodzin, módl się za nami.
Królowo Polski, módl się za nami.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencję zamieszczoną przez cierń:
Módlmy się w intencji polecanej przez cierń a także za wszystkie małżeństwa będące w kryzysach prosząc o wiarę, nawrócenie, potrzebne laski... Prośmy Boga by pomagał nam kochać naszych bliźnich nawet gdy nas ranią lub nie kochają. Wzorem Jezusa miłujmy ludzi wokół i życzmy im jak najlepiej. Prośmy Maryję, którą szczególnie w miesiącu maju czcimy by nam pomagała wzrastać w miłości i wierzę.
Matko Kościoła, módl się za nami.
Matko łaski Bożej, módl się za nami.
Matko miłosierdzia, módl się za nami.
Ucieczko grzesznych, módl się za nami.
Pocieszycielko strapionych, módl się za nami.
Królowo rodzin, módl się za nami.
Królowo Polski, módl się za nami.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie
Nie pojawiły się nowe intencje więc na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy wszystkie małżeństwa przeżywające trudności i kryzysy. Niech z Bożą pomocą wszyscy odkrywają to co jest najważniejsze i najbardziej potrzebne do dobrego, szczęśliwego życia. Za wstawiennictwem Maryi, którą w tym miesiącu szczególne czcimy prośmy Boga o wszelką pomoc i potrzebne łaski.
Matko Nieustającej Pomocy, z Twoją czułością i matczyną miłością błogosław nasze rodziny. Niech sakrament małżeństwa przybliża wciąż małżonków do siebie, tak aby zawsze byli sobie wierni i miłowali się wzajemnie, tak jak Chrystus nas umiłował. Pomóż wszystkim ojcom i matkom miłować i kochać dzieci przez Boga im powierzone. Niech będą zawsze przykładem prawdziwie chrześcijańskiego życia. Pomóż wszystkim dzieciom kochać i szanować swoich rodziców. Nawiedź wszystkich ludzi, aby doceniali wartość chrześcijańskiego małżeństwa i życia rodzinnego. Udziel nam poczucia sensu i odpowiedzialności, abyśmy uczynili z naszych domów niebo miłości i pokoju. Maryjo, bądź nam przykładem, pomóż każdej rodzinie wzrastać każdego dnia w miłości do Boga i bliźniego, tak aby sprawiedliwość i pokój szerzyły się wszędzie w ludzkiej rodzinie.
Amen
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy wszystkie małżeństwa przeżywające trudności i kryzysy. Niech z Bożą pomocą wszyscy odkrywają to co jest najważniejsze i najbardziej potrzebne do dobrego, szczęśliwego życia. Za wstawiennictwem Maryi, którą w tym miesiącu szczególne czcimy prośmy Boga o wszelką pomoc i potrzebne łaski.
Matko Nieustającej Pomocy, z Twoją czułością i matczyną miłością błogosław nasze rodziny. Niech sakrament małżeństwa przybliża wciąż małżonków do siebie, tak aby zawsze byli sobie wierni i miłowali się wzajemnie, tak jak Chrystus nas umiłował. Pomóż wszystkim ojcom i matkom miłować i kochać dzieci przez Boga im powierzone. Niech będą zawsze przykładem prawdziwie chrześcijańskiego życia. Pomóż wszystkim dzieciom kochać i szanować swoich rodziców. Nawiedź wszystkich ludzi, aby doceniali wartość chrześcijańskiego małżeństwa i życia rodzinnego. Udziel nam poczucia sensu i odpowiedzialności, abyśmy uczynili z naszych domów niebo miłości i pokoju. Maryjo, bądź nam przykładem, pomóż każdej rodzinie wzrastać każdego dnia w miłości do Boga i bliźniego, tak aby sprawiedliwość i pokój szerzyły się wszędzie w ludzkiej rodzinie.
Amen
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwe za mnie, bym z pokojem pzyjmowała wszystko co mnie spotka. Bym mogła znaleźć radość w codzienności i nie traciłą nadziei na Bożą interwencję w naprawę małżeństwa.
Witam serdecznie,
Na ten tydzień polecamy intencję przesłaną przez cierń:
W święto wszystkich dzieci módlmy się także za nasze dzieci oraz za wszystkie dzieci polecając ich dobro naszemu Bogu:
Ojcze niebieski, Syn Twój Jezus brał dzieci w objęcia, kładł na ich głowach ręce i im błogosławił. Proszę Cię ustrzeż moje dzieci od wszelkiego zła i wlej na nich obfite Twoje błogosławieństwo.
Niech wzrastają w latach i rozwijają się w mądrości, otocz ich swoją łaską i miłosierdziem, niech poznają i miłują Ciebie i niech strzegą przykazań, aby osiągnęli szczęście doczesne i wieczne.
Niech nieustannie znajdują się pod opieką Najświętszej Maryi i Świętych Aniołów Stróżów, teraz i w wieczności. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na ten tydzień polecamy intencję przesłaną przez cierń:
Prośmy Boga w tej intencji a także za nami wszystkimi, prosząc Boga o wszelką pomoc, dobre prowadzenie i Jego błogosławieństwo.
W święto wszystkich dzieci módlmy się także za nasze dzieci oraz za wszystkie dzieci polecając ich dobro naszemu Bogu:
Ojcze niebieski, Syn Twój Jezus brał dzieci w objęcia, kładł na ich głowach ręce i im błogosławił. Proszę Cię ustrzeż moje dzieci od wszelkiego zła i wlej na nich obfite Twoje błogosławieństwo.
Niech wzrastają w latach i rozwijają się w mądrości, otocz ich swoją łaską i miłosierdziem, niech poznają i miłują Ciebie i niech strzegą przykazań, aby osiągnęli szczęście doczesne i wieczne.
Niech nieustannie znajdują się pod opieką Najświętszej Maryi i Świętych Aniołów Stróżów, teraz i w wieczności. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu módlmy się za wszystkie małżeństwa a szczególnie za te, które przeżywają kryzysy, w których brak zrozumienia, miłości - prośmy Boga o Jego pomoc, wskazówki jak działać i o miłość wzajemną.
Prośmy również Ducha Świętego o potrzebne Dary, wzrost naszej wiary i miłości - niech nas prowadzi i pomaga przybliżać się do Boga.
Duchu Święty natchnij mnie, Miłości Boża, pochłoń mnie, Na właściwą drogę zaprowadź mnie, Maryjo, Matko, spojrzyj na mnie, Z Jezusem błogosław mi, Od wszelkiego złego, od wszelkich złudzeń, od wszelkich niebezpieczeństw zachowaj mnie. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu módlmy się za wszystkie małżeństwa a szczególnie za te, które przeżywają kryzysy, w których brak zrozumienia, miłości - prośmy Boga o Jego pomoc, wskazówki jak działać i o miłość wzajemną.
Prośmy również Ducha Świętego o potrzebne Dary, wzrost naszej wiary i miłości - niech nas prowadzi i pomaga przybliżać się do Boga.
Duchu Święty natchnij mnie, Miłości Boża, pochłoń mnie, Na właściwą drogę zaprowadź mnie, Maryjo, Matko, spojrzyj na mnie, Z Jezusem błogosław mi, Od wszelkiego złego, od wszelkich złudzeń, od wszelkich niebezpieczeństw zachowaj mnie. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę za mojego męża Grzegorza o uwolnienie od złych duchów i łaskę nawrócenia. Panie Jezu Ty wszystko możesz 
Proszę o modlitwę za mojego męża. Pogubił się strasznie. Uwolnij go dobry Boże od złych duchów. Proszę ześlij łaskę nawrócenia dla niego. Aby pamiętał, że nasze małżeństwo jest święte i nierozerwalne. Aby jego nienawiść wobec mnie odeszła raz na zawsze. Dopoz dobry Boże, bo już nie mam siły na to wszytsko. Jestem bliska załamania, a wychowuję dziecko. Muszę mieć siłę, na bycie matką. Amen
Witam serdecznie,
Na najbliższy tydzień modlitwie polecajmy intencje ewulek i consensus:
Wychwalajmy też i dziękujmy za wszystko czego doświadczamy od Trójcę Świętej:
Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu,
jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków.
Amen
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na najbliższy tydzień modlitwie polecajmy intencje ewulek i consensus:
Módlmy się w tych intencjach oraz za wszystkich pogrążonych w trudnościach i prośmy Trójcę Przenajświętszą o wsparcie, prowadzenie, wskazywanie dobrych dróg, o mądre wybory, a przede wszystkim o wiarę i dążenie do świętości dla wszystkich.consensus pisze: ↑15 cze 2025, 17:02 Proszę o modlitwę za mojego męża. Pogubił się strasznie. Uwolnij go dobry Boże od złych duchów. Proszę ześlij łaskę nawrócenia dla niego. Aby pamiętał, że nasze małżeństwo jest święte i nierozerwalne. Aby jego nienawiść wobec mnie odeszła raz na zawsze. Dopoz dobry Boże, bo już nie mam siły na to wszytsko. Jestem bliska załamania, a wychowuję dziecko. Muszę mieć siłę, na bycie matką. Amen
Wychwalajmy też i dziękujmy za wszystko czego doświadczamy od Trójcę Świętej:
Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu,
jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków.
Amen
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc módlmy się za wszystkie małżeństwa w kryzysach, nas samych, którzy borykamy się z różnymi problemami, a nade wszystko módlmy się za tych, którzy są daleko od Boga by się nawrocili i wybrali Boga i życie z nim. Pamiętajmy również, że jak mówi dzisiejsza Ewangelia - stracić swoje życie wybierając Jezusa to zyskać życie, więc nie bójmy się tego kroku.
A Maryja niech nam w tym pomaga, nich nas chroni i otacza opieką - Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc módlmy się za wszystkie małżeństwa w kryzysach, nas samych, którzy borykamy się z różnymi problemami, a nade wszystko módlmy się za tych, którzy są daleko od Boga by się nawrocili i wybrali Boga i życie z nim. Pamiętajmy również, że jak mówi dzisiejsza Ewangelia - stracić swoje życie wybierając Jezusa to zyskać życie, więc nie bójmy się tego kroku.
A Maryja niech nam w tym pomaga, nich nas chroni i otacza opieką - Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek