Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu w modlitwie pamiętajmy o wszystkich osobach, małżeństwach, będących w kryzysach, trudnościach, prosząc Boga o jak najlepsze prowadzenie, opiekę i Jego błogosławieństwo. Prośmy też o bezpieczeństwo i czas radości dla wszystkich dzieci, które rozpoczęły rok szkolny a także dla tych, którzy wyjeżdżają na wakacje.
Ojcze Nasz...

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc módlmy w tym tygodniu za wszystkich, którym jest trudno, gdyż borykają się z różnymi problemami małżeńskimi, relacyjnymi, wychowawczymi, zawodowymi - prośmy Boga dla wszystkich o to czego najbardziej im w danym momencie potrzeba, a szczególnie o rozwój wiary dla wszystkich, by wraz z wiarą rosła ufność w Bożą pomoc i wsparcie. Bo choć nieraz jest trudno i beznadziejnie to Bóg trwa przy nas i czeka na nasze zawołanie, na naszą zgodę by zaczął działać w życiu każdego człowieka.
Ojcze Nasz...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie w modlitwie pamiętajmy o wszystkich małżeństwach pogrążonych w trudnościach i kryzysach prosząc o potrzebne dary i łaski, o pomoc w naprawie relacji, o lepszą komunikację.

A za dzisiejszą Ewangelią Świętego Łukasza i słowami: «Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całą swoją mocą i całym swoim umysłem; a swego bliźniego jak siebie samego», miłujmy Boga i niech On zawsze będzie na pierwszym miejscu, miłujmy naszych bliźnich, nawet gdy źle czynią i pamiętajmy by kochać również siebie i o siebie dbać.

Niech Maryja, dla której zawsze jesteśmy ważni, wstawia się za nami i pomaga nam stawać się lepszymi i bardziej kochającymi. Zdrowaś Maryjo...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Tradycyjnie z braku nowych intencji módlmy się w tym tygodniu za nas samych, za wszystkie osoby i małżeństwa w kryzysach, za tych którzy są daleko od Boga, prosząc dla wszystkich o potrzebne dary i łaski, o wzrost wiary, nadziei i miłości. Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim we wszystkich trudnościach dnia codziennego.

A w nawiązaniu do dzisiejszej Ewangelii starajmy się być często jak ta Maria, która zasłuchana w słowa Jezusa zyskała więcej niż Marta krzątająca się w kuchni - znajdujmy czas na słuchanie Jezusa, ale też drugiego człowieka. A Maryja, która wypełniała wolę Boga i starała się być blisko Jezusa niech nam w tym pomaga.
Zdrowaś Maryjo...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu pamiętajmy w modlitwach o wszystkich małżeństwach w kryzysach, o tych, którzy wątpią, przeżywają różne rozterki, prosząc dla wszystkich o to czego potrzebują i co dla nich najlepsze. W nawiązaniu do dzisiejszej Ewangelii módlmy się często modlitwą Ojcze Nasz i rozważajmy jej slowa. Szczególnie uczmy się tego Bożego wskazania by wola Boga była jednak ważniejsza niż nasza.

Ojcze nasz,
któryś jest w niebie,
święć się imię Twoje;
przyjdź królestwo Twoje;
bądź wola Twoja,
jako w niebie tak i na ziemi.
Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj
i odpuść nam nasze winy,
jako i my odpuszczamy naszym winowajcom.
I nie wódź nas na pokuszenie,
ale nas zbaw ode złego.
Amen.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie módlmy się za wszystkie małżeństwa będące w trudnościach i kryzysach prosząc o potrzebne łaski i dary, o pogodzenie, dobrą komunikację, zgodę, miłość, zrozumienie wzajemne. A dla wszystkich będących w trudnych momentach swojego życia prośmy o wszelkie łaski, pomoc, rozwiązanie trudnych spraw, wyjście z kłopotów, przygnębienia.

I niech dzisiejsze Drugie Czytanie będzie dla nas przestrogą i wskazówką jak żyć by być szczęśliwym.

(Kol 3, 1-5. 9-11)
"Bracia:
Jeśli razem z Chrystusem powstaliście z martwych, szukajcie tego, co w górze, gdzie przebywa Chrystus, zasiadający po prawicy Boga. Dążcie do tego, co w górze, nie do tego, co na ziemi.
...
Zadajcie więc śmierć temu, co przyziemne w członkach: rozpuście, nieczystości, lubieżności, złej żądzy i chciwości, bo ona jest bałwochwalstwem.

Nie okłamujcie się nawzajem, bo zwlekliście z siebie dawnego człowieka z jego uczynkami, a przyoblekliście nowego, który wciąż się odnawia ku głębszemu poznaniu Boga, na obraz Tego, który go stworzył."

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu nieustawajmy w modlitwach za nami samymi i wszystkimi, którzy są w kryzysach, prosząc Boga by pomagał wszystkim w trudnych chwilach, w dobrych wyborach, we wzrastaniu w wierze, tak by za słowami dzisiejszej Ewangelii wg św. Łukasza być zawsze gotowym na spotkanie z naszym Panem:
"A to rozumiejcie, że gdyby gospodarz wiedział, o której godzinie przyjść ma złodziej, nie pozwoliłby włamać się do swego domu. Wy też bądźcie gotowi, gdyż o godzinie, której się nie domyślacie, Syn Człowieczy przyjdzie".

Niech każdy dzień przybliża nas do Boga, a ci którzy są od Niego daleko niech znajdą drogę, która pomoże im Boga poznawać i nawrócić się.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Sezon wakacyjny dobiega końca, intencji znów brak, więc tradycyjnie w tym tygodniu w modlitwie polecajmy nas samych, wszystkie trudne małżeństwa, osoby w kryzysach, będące daleko od Boga. Niech przez wstawiennictwo Naszej Matki Maryi, którą w sierpniu szczególnie czcimy w wielu miejscach Polski nasze prośby płyną do Boga.

Modlitwa do Niepokalanej

Dziewico Niepokalana,
Matko Boga Prawdziwego i Matko Kościoła!
Ty, która objawiasz Twą łaskawość i współczucie dla wszystkich, którzy pod Twoją uciekają się opiekę, wysłuchaj modlitwy wznoszonej do Ciebie z synowską ufnością i przedstaw ją Twemu Synowi, Jezusowi, naszemu Odkupicielowi.
Matko Miłosierdzia, Nauczycielko ukrytej i cichej ofiary, Tobie, wychodzącej na spotkanie nam, grzesznikom, oddajemy całą naszą istotę i całą naszą miłość. Oddajemy Ci także nasze życie, naszą pracę, nasze radości, nasze słabości i nasze cierpienia. Udziel nam pokoju, sprawiedliwości i pomyślności, gdyż wszystko, co mamy i czym jesteśmy, powierzamy Twojej pieczy, Pani i Matko nasza. Chcemy całkowicie należeć do Ciebie i z Tobą iść drogą pełnej wierności Chrystusowi w Jego Kościele; prowadź nas zawsze swoją miłościwą ręką. Święta Dziewico, Maryjo, Matko pięknej miłości, strzeż nasze rodziny, by zawsze trwały w zgodzie, i błogosław wychowa-níu naszych dzieci. Daj naszym ogniskom rodzinnym łaski, by szanowały i kochały poczynające się życie z tą samą miłością, z jaką Ty w łonie Twoim poczęłaś Syna Bożego. Nadziejo nasza, spójrz na nas z litością, naucz nas nieustannie iść do Jezusa, Twojego Syna, Pana naszego. Amen.
(św. Jan Paweł II)

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie w modlitwie polecajmy wszystkie małżeństwa w trudnościach, osoby zmagające się ze smutkiem, niepewnością, osoby niewierzące, prosząc dla wszystkich o wszelkie potrzebne łaski i pomoc. Prośmy też Boga by wszystkim wskazywał najwłaściwsze drogi, które będą prowadzić do Jego Królestwa. Nie bójmy się żyć wg Jego Przykazań i zasad, które mają nas chronić przed upadkiem, a także przed złymi konsekwencjami, za to powalają stawać się lepszymi ludźmi.

Niech Maryja, która zawsze była blisko Jezusa a także wypełniała wolę Bożą nam w tym pomaga. Pod Twoją obronę...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu módlmy się tradycyjnie za wszystkie małżeństwa przeżywające kryzysy, trudności - prośmy Boga o wszelką pomoc, dary potrzebne i łaski. Niech Maryja naszą największa orędowniczka wstawia się za wszystkimi i pomaga w wielu trudnych chwilach.

Pamiętajmy też szczególnie o dzieciach i młodzieży, którzy jutro rozpoczną kolejny rok szkolny by każdy dzień obfitował w nową, potrzebną wiedzę, by relację koleżeńskie pomagały wzrastać i dobrze się rozwijać a dla wszystkich nauczycieli wypraszajmy łaskę bycia jak najlepszymi przewodnikami nie tylko na drodze nauki, ale też życia zgodnie z wiarą i sumieniem.

Pod Twoją obronę...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Abigal
Jestem: w separacji

Post autor: Abigal »

Dziękuję Panu Bogu za czas wakacyjny, za wszystkie wydarzenia, w których On działał. Dziękuję za małżeństwo syna i proszę o łaskę sakramentu.
Oraz - w intencji przemiany serc w rodzinie i nawrócenie męża, dzieci naszych i wszystkich w rodzinie, aby konsekwencje wyborów rodziców nie zamykały ich na poznanie prawdy i Boga.
Ty umiesz to, czego ja nie umiem. Ja mogę zrobić to, czego ty nie potrafisz - Razem możemy uczynić coś pięknego dla Boga.
Matka Teresa
Bławatek

Witam serdecznie,

Wraz z Al la dziękujmy Bogu za Jego obecność i prowadzenie oraz prośmy o rzeczy o które ona prosi dla jej bliskich ale także dla wszystkich tego potrzebujących:
Al la pisze: 01 wrz 2025, 12:32 Dziękuję Panu Bogu za czas wakacyjny, za wszystkie wydarzenia, w których On działał. Dziękuję za małżeństwo syna i proszę o łaskę sakramentu.
Oraz - w intencji przemiany serc w rodzinie i nawrócenie męża, dzieci naszych i wszystkich w rodzinie, aby konsekwencje wyborów rodziców nie zamykały ich na poznanie prawdy i Boga.
Od dzisiaj mamy dwóch nowych świętych: Pier Giorgio Frassatiego i Carlo Acutisa, którzy mimo młodego wieku dużo czynili dla Boga i ludzi i tylko niespodziewana śmierć nie dała im możliwości uczynić więcej dobra. Niech Ci Święci będą wzorem dla wszystkich a szczególnie dla młodych ludzi. Prośmy tych nowych Świętych o wstawiennictwo za nami a także bierzmy przykład z nich. Z Piera, który nie tylko materialnie opiekował się biedakami, chorymi i opuszczonymi mieszkańcami miasta, ale także dbał o ich powrót do Boga i do sakramentów, dawał samego siebie, poświęcał czas, słowa, zdolność słuchania. Z Carlo, który od najmłodszych lat codziennie odmawiał różaniec, a w wieku siedmiu lat poprosił o możliwość przyjęcia Pierwszej Komunii Świętej. Cieszył się też życiem jak każdy zwykły chłopak. Po swoich lekcjach pomagał w nauce młodszym kolegom i tworzył strony internetowe dla parafii oraz różnych projektów, był autorem stron internetowych o cudach eucharystycznych i o świętych Kościoła. Swoje kieszonkowe oddawał ubogim.
Starajmy się i my codziennie czynić dobro i świadczyć swoim życiem o Bogu, Jego miłości i dobru.
Niech Dobry Bóg pomaga wszystkim wzrastać w dobru i w wierze.
Ojcze Nasz...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
wojtek98

Post autor: wojtek98 »

Za Beatę o łaskę zbawienia i świętość.
Za moje małżeństwo o wyjście z kryzysu i powrót do wspólnoty i relacji małżeńskiej.
O łagodność, pokorę dla Wojtka.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2025, 22:25 przez Niepozorny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalono posty
Abigal
Jestem: w separacji

Post autor: Abigal »

O łaskę nawrócenia dla męża i dzieci oraz uzdrowienie z braku przebaczenia
Ty umiesz to, czego ja nie umiem. Ja mogę zrobić to, czego ty nie potrafisz - Razem możemy uczynić coś pięknego dla Boga.
Matka Teresa
ewulek

Post autor: ewulek »

O nawrócenie mojego syna Łukasza, o powrót do rodziny.
ODPOWIEDZ