Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Gaby
Jestem: po rozwodzie

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Gaby »

Proszę o modlitwę za swojego męża Marcina ( jesteśmy niestety rozwiedziony) o jego nawrócenie i powrót do rodziny. Zostawił 3 malutkie dzieci. Dziękuję
Awatar użytkownika
Niepozorny
Jestem: w separacji

Post autor: Niepozorny »

Moderacja przypomina:
Nirwanna pisze: 07 gru 2023, 18:58 Drodzy forumowicze,
Bazując na Regulaminowej zasadzie: W trosce o bezpieczeństwo forumowiczów i ich bliskich, na forum obowiązuje zakaz zamieszczania jakichkolwiek danych osobowych - moderacja apeluje o nie podawanie w intencjach modlitewnych imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa. Imiona w połączeniu z innymi szczegółami (również z innych wątków) mogą być elementem, który przesądzi o rozpoznaniu danej osoby w realu bez jej wiedzy i zgody.

Jednocześnie moderacja informuje, że decyzja o podaniu imienia/imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa, oraz jej wszystkie konsekwencje - należy do autora/autorki postu, a moderacja w takie posty ingerować nie będzie.
Z braku rodzi się lepsze!
Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie

Na kolejny tydzień polecajmy w modlitwie intencję Gaby:
Gaby pisze: 22 maja 2026, 21:11 Proszę o modlitwę za swojego męża Marcina ( jesteśmy niestety rozwiedziony) o jego nawrócenie i powrót do rodziny. Zostawił 3 malutkie dzieci. Dziękuję
Módlmy się za małżeństwa, szczególnie za te będące w kryzysach, a także za tych, którzy są daleko od Boga - módlmy się o potrzebne łaski i dary Ducha Świętego by każdy ciągle wzrastał i przemieniał swoje życie na lepsze, niech mimo trudności nie zabraknie dobra i Boga w życiu każdego.

Tchnij Boże w nas Ducha Świętego, który pomoże zacząć Nowe Życie oraz byśmy pomogli innym w przemianach i w służeniu innym w miłości.

Modlitwa do Ducha Świętego:

Duchu Święty, proszę Cię
o dar mądrości do lepszego poznawania Ciebie
i Twoich doskonałości Bożych;
o dar rozumu do lepszego zrozumienia
ducha tajemnic wiary świętej;
o dar umiejętności,
abym w życiu kierował się zasadami tejże wiary;
o dar rady, abym we wszystkim u Ciebie szukał rady
i u Ciebie ją zawsze znajdował;
o dar męstwa, aby żadna bojaźń ani względy ziemskie
nie mogły mnie od Ciebie oderwać;
o dar pobożności, abym zawsze służył
Twojemu Majestatowi z synowską miłością;
o dar bojaźni Bożej, abym lękał się grzechu,
który Ciebie, o Boże, obraża.
Amen.

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
inez77

Post autor: inez77 »

Proszę o modlitwę za powrót mojego męża P. i nasze małżeństwo.
Aby Bóg poprowadził nas ponownie drogą Swojej i naszej wzajemnej miłości, uzdrawiając rany w naszych sercach i to, co trudne jest teraz pomiędzy nami i nas dzieli.
Dziś proszę cię Boże zwyczajnie o miłość i zbudowanie na nowo naszego małżeństwa… z Tobą i w Tobie.
Bóg zapłać!
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień w modlitwie pamiętajmy o intencji:
inez77 pisze: 29 maja 2026, 16:22 Proszę o modlitwę za powrót mojego męża P. i nasze małżeństwo.
Aby Bóg poprowadził nas ponownie drogą Swojej i naszej wzajemnej miłości, uzdrawiając rany w naszych sercach i to, co trudne jest teraz pomiędzy nami i nas dzieli.
Dziś proszę cię Boże zwyczajnie o miłość i zbudowanie na nowo naszego małżeństwa… z Tobą i w Tobie.
Bóg zapłać!
Powierzajmy prośbę Inez naszemu Dobremu Bogu i módlmy się za wszystkie małżeństwa szczególnie te będące w kryzysach, prosząc o dobre relacje, rozwój miłości i naprawę komunikacji. Niech każdy dzień będzie okazją do miłowania i wzrostu wiary. Dziękujmy Bogu, Jezusowi i Duchowi Świętemu za Ich obecność w naszym życiu, za wspieranie i wskazywanie dobrych dróg

Święty Boże, Święty mocny,
Święty nieśmiertelny,
zmiłuj się nad nami.
Tobie cześć, Tobie chwała,
Tobie dziękczynienie po
wszystkie wieki,
o Trójco błogosławiona.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
olga

Post autor: olga »

Bardzo proszę o modlitwę o dar wybaczenia dla mojego męża. Nie może mi wybaczyć, że 4 temu, mając dwójkę małych dzieci, w tym niemowlę, nie pozwoliłam mu wyjechać do pracy do innego miasta. Gdybym wiedziała wtedy, jak to będzie rzutowało na nasze życie teraz, bez wahania bym go puściła. Jest wielki chłód emocjonalny. Błagam Cię Panie o pomoc.
Jaśmin

Post autor: Jaśmin »

Proszę o modlitwę za mojego męża, oraz za mnie, o dar rozmowy i rozumienia siebie nawzajem, o otwartość na podjęcie wspólnej pracy nad uratowaniem naszego małżeństwa, które mąż chce zakończyć...Nich Dobry Bóg nam Błogosławi i przemieni nasze serca...
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy intencje:
olga pisze: 31 maja 2026, 21:52 Bardzo proszę o modlitwę o dar wybaczenia dla mojego męża. Nie może mi wybaczyć, że 4 temu, mając dwójkę małych dzieci, w tym niemowlę, nie pozwoliłam mu wyjechać do pracy do innego miasta. Gdybym wiedziała wtedy, jak to będzie rzutowało na nasze życie teraz, bez wahania bym go puściła. Jest wielki chłód emocjonalny. Błagam Cię Panie o pomoc.
Jaśmin pisze: 07 cze 2026, 19:46 Proszę o modlitwę za mojego męża, oraz za mnie, o dar rozmowy i rozumienia siebie nawzajem, o otwartość na podjęcie wspólnej pracy nad uratowaniem naszego małżeństwa, które mąż chce zakończyć...Nich Dobry Bóg nam Błogosławi i przemieni nasze serca...
Dobry Boże polecamy Ci te intencje i wszystkie małżeństwa będące w kryzysach, prosząc Cię o potrzebne dary i łaski oraz o pomoc w zrozumieniu siebie wzajemnie, w komunikacji, w wybaczaniu a nade wszystko w kochaniu.
W nawiązaniu do słów z niedzielnej Ewangelii "Lekarz nie jest potrzebny zdrowym lecz chorym." prosimy Cię Jezu byś przychodził do wszystkich, którzy się źle mają i pomagał uleczyć choroby, zranienia oraz pomagał we wzroście ku dobremu.

Ojcze Nasz...

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
ODPOWIEDZ