Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

nnn
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: nnn »

Proszę o modlitwę o uzdrowienie mojego małżeństwa i nawrócenie męża.
Bławatek

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy prośbę nnn:
nnn pisze: 19 lip 2026, 9:08 Proszę o modlitwę o uzdrowienie mojego małżeństwa i nawrócenie męża.
Dobry Boże polecamy Ci wszystkie małżeństwa będące w kryzysach prosząc Cię o pomoc w uzdrowieniu relacji, nawrócenie, wzrost wiary i możliwość pracy nad sobą by zmieniać się w lepszych ludzi.
Karmmy się Słowem Bożym, rozważajmy co Bóg do nas mówi i wzrastajmy wydawając dobre plony.

Modlitwa o uzdrowienie do św. Szarbela
Święty Ojcze Szarbelu, który wyrzekłeś się przyjemności światowych i żyłeś w pokorze i ukryciu w samotności eremu, a teraz przebywasz w chwale nieba, wstawiaj się za nami. Rozjaśnij nasze umysły i serca, utwierdź wiarę i wzmocnij wolę. Rozpal w nas miłość Boga i bliźniego.

Pomagaj w wyborze dobra i unikania zła. Broń nas przed wrogami widzialnymi i niewidzialnymi i wspomagaj w naszej codzienności. Za Twoim wstawiennictwem wielu ludzi otrzymało od Boga dar uzdrowienia duszy i ciała, rozwiązania problemów w sytuacjach po ludzku beznadziejnych.

Wejrzyj na nas z miłością, a jeżeli będzie to zgodne z wolą Bożą, uproś nam u Boga łaskę, o którą pokornie prosimy, a przede wszystkim pomagaj nam iść codziennie drogą świętości do życia wiecznego. Amen.

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie powierzajmy Dobremu Bogu wszystkie małżeństwa i osoby będące w kryzysach, w trudnościach.

Jezu dziękujemy Ci za Twoją miłość, opiekę, słowa zapisane w Piśmie Świętym dzięki którym możemy uczyć sie jak żyć, jaką drogą iść, by dojść do Twojego Królewstwa. Prosimy Cię byś dalej nas prowadził i wskazywał dobre ścieżki, tym którzy są daleko od Ciebie pomóż się nawrócić i zmienić na lepsze. Przyjdź do wszystkich małżeństw z tym czego najbardziej potrzebują. Błogosław nam wszystkim.

Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków. Amen

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie módlmy się za wszystkie małżeństwa i osoby będące w kryzysach czy w trudnych sytuacjach - niech Bóg wszystkim błogosławi i obdarza tym czego najbardziej potrzebują.

Niech dzisiejsza Ewangelia św Mateusza zachęci nas i do szukania spokojnych miejsc by zadbać o siebie, ale też i by na spokojnie spotkać się z Jezusem i pobyć w jego obecności. Mimo potrzeby bycia samemu, po śmierci Jana Chrzciciela, Jezus nie pozostawił samych tych którzy go odszukali - to dla nas pewność, że i nas Jezus nie zostawi samych, chce być z nami i się o nas troszczyć. Ale to też nauka dla nas by troszczyć się o tych którzy są obok nas.

O Jezu, Boże wiekuisty, dziękuję Ci za niezliczone łaski i dobrodziejstwa Twoje. Niech każde uderzenie serca mojego będzie nowym hymnem dziękczynienia ku Tobie, Boże. Każda kropla krwi mojej niech krąży dla Ciebie, Panie; dusza moja - to jeden hymn uwielbienia miłosierdzia Twego. Kocham Cię, Boże, dla Ciebie samego (Dz. 1794).

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
ODPOWIEDZ