Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Moderator: Moderatorzy
-
cierpliwyRobert
Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Proszę o gorliwą modlitwę w intencji odbudowy mojego małżeństwa. Dobry Bóg dał nam ponownie iskrę i błagam o to żeby Duch Święty nie pozwolił jej ponownie zgasnąć. Otoczcie proszę nas modlitwą abyśmy nie upadli znów i potrafili siebie nawzajem odnaleźć w sakramencie małżeństwa. Abyśmy rośli w odnowionej silniejszej miłości z bożą pomocą. Bóg zapłać. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus na wieki wieków amen.
O dary Ducha Świętego i Boże prowadzenie dla mnie i moich bliskich.
"Ty tylko mnie poprowadź, Tobie powierzam mą drogę..."
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy następujące intencje:
Zdrowaś Maryjo...
Błogosławionego tygodnia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy następujące intencje:
cierpliwyRobert pisze: ↑05 gru 2025, 12:24 Proszę o gorliwą modlitwę w intencji odbudowy mojego małżeństwa. Dobry Bóg dał nam ponownie iskrę i błagam o to żeby Duch Święty nie pozwolił jej ponownie zgasnąć. Otoczcie proszę nas modlitwą abyśmy nie upadli znów i potrafili siebie nawzajem odnaleźć w sakramencie małżeństwa. Abyśmy rośli w odnowionej silniejszej miłości z bożą pomocą. Bóg zapłać. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus na wieki wieków amen.
Dobry Boże polecamy Ci te wszystkie intencje prosząc byś pomagał w naprawie relacji, odnawianiu miłości, wychodzeniu z nałogów oraz prowadź wszystkich właściwymi drogami. A w kolejnym tygodniu pomagaj wszystkim się nawracać i wzrastać w wierze. Niech czas Adwentu będzie czasem zastanowienia się nad sobą i pracą nad lepszą wersją siebie. Niech Maryja nam w tym pomaga.
Zdrowaś Maryjo...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Za Beatę i Wojciecha o odrodzenie małżeństwa
Witam serdecznie,
Na najbliższy tydzień modlitwie polecajmy intencję Wojtka98:
A w Trzecią Niedzielę Adwentu nie tylko się radujmy i cieszmy na spotkanie z Panem, ale też pomyślmy co jeszcze możemy w swoim życiu zmienić, jak wzrastać w wierze i ufności. Niech Maryja nam w tym pomaga - Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Blawatek
Dla przypomnienia:
Na najbliższy tydzień modlitwie polecajmy intencję Wojtka98:
Dobry Boże polecamy Ci wszystkie małżeństwa prosząc byś pomagał wszystkim dobrze wybierać, codziennie okazywać miłość, troskę oraz z zaangażowaniem budować piękną relację. Boże pomagaj w chwilach trudnych, kryzysowych, pomagaj gdy jest beznadziejnie i brak nadziei na lepsze jutro.
A w Trzecią Niedzielę Adwentu nie tylko się radujmy i cieszmy na spotkanie z Panem, ale też pomyślmy co jeszcze możemy w swoim życiu zmienić, jak wzrastać w wierze i ufności. Niech Maryja nam w tym pomaga - Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Blawatek
Dla przypomnienia:
Nirwanna pisze: ↑07 gru 2023, 18:58 Drodzy forumowicze,
Bazując na Regulaminowej zasadzie: W trosce o bezpieczeństwo forumowiczów i ich bliskich, na forum obowiązuje zakaz zamieszczania jakichkolwiek danych osobowych - moderacja apeluje o nie podawanie w intencjach modlitewnych imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa. Imiona w połączeniu z innymi szczegółami (również z innych wątków) mogą być elementem, który przesądzi o rozpoznaniu danej osoby w realu bez jej wiedzy i zgody.
Jednocześnie moderacja informuje, że decyzja o podaniu imienia/imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa, oraz jej wszystkie konsekwencje - należy do autora/autorki postu, a moderacja w takie posty ingerować nie będzie.
Witam serdecznie,
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie polecajmy w modlitwie wszystkie małżeństwa i osoby będące w kryzysach. Prośmy Boga o pomoc, wsparcie, wskazywanie dobrych rozwiązań. Niech nadchodzący czas spotkań rodzinnych przy świątecznym stole nie będzie zbyt bolesny i smutny dla tych, którym w życiu się namieszało.
A te ostatnie dni Adwentu i czas Świąt Bożego Narodzenia niech będą dla nas czasem przemiany na lepsze, zauważmy wokół siebie tych co się gorzej mają, a przede wszystkim nie zapomnijmy o Jezusie, który po raz kolejny chce się narodzić w naszym życiu i być dla nas najważniejszy.
Błogosławionych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie polecajmy w modlitwie wszystkie małżeństwa i osoby będące w kryzysach. Prośmy Boga o pomoc, wsparcie, wskazywanie dobrych rozwiązań. Niech nadchodzący czas spotkań rodzinnych przy świątecznym stole nie będzie zbyt bolesny i smutny dla tych, którym w życiu się namieszało.
A te ostatnie dni Adwentu i czas Świąt Bożego Narodzenia niech będą dla nas czasem przemiany na lepsze, zauważmy wokół siebie tych co się gorzej mają, a przede wszystkim nie zapomnijmy o Jezusie, który po raz kolejny chce się narodzić w naszym życiu i być dla nas najważniejszy.
Błogosławionych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Witam serdecznie
Za nami już kolejny rok naszego życia i naszej drogi. Choć nieraz nam ciężko i trudno, choć często nasze życie nie jest takie jak planowaliśmy to mimo wszystko bądźmy wdzięczni Bogu za dar życia, za wszelkie doznawane dobro i Jego pomoc w naszej codzienności.
Nie pojawiły się nowe intencje więc polecajmy Bogu nasze sprawy, trudności, słabości i kryzysy, których doświadczamy w pojedynkę lub wspólnie w małżeństwie. Niech Boże błogosławieństwo i Jego pomoc towarzyszą nam każdego dnia. Boże prowadź nas właściwymi drogami i pomagaj wzrastać ku dobremu. Niech na wzór Świętej Rodziny budowane są nasze rodziny: Maryi, która kocha i się opiekuje, Józefa, który otacza rodzinę opieką i pragnie jej dobra oraz Jezusa, który kochał ziemskich Rodziców, ale kochając Boga wypełniał i Jego wolę.
Niech Chrześcijańskie zasady życia domowego wymieniane w dzisiejszym Drugim Czytaniu z Listu Świętego Pawła Apostoła do Kolosan pomagają nam wzrastać ku lepszemu.
"Bracia:
Jako wybrańcy Boży – święci i umiłowani – obleczcie się w serdeczne współczucie, w dobroć, pokorę, cichość, cierpliwość, znosząc jedni drugich i wybaczając sobie nawzajem, jeśliby ktoś miał coś do zarzucenia drugiemu: jak Pan wybaczył wam, tak i wy.
Na to zaś wszystko przywdziejcie miłość, która jest spoiwem doskonałości. A w sercach waszych niech panuje pokój Chrystusowy, do którego też zostaliście wezwani w jednym Ciele. I bądźcie wdzięczni.
Słowo Chrystusa niech w was mieszka w całym swym bogactwie: z całą mądrością nauczajcie i napominajcie siebie, psalmami, hymnami, pieśniami pełnymi ducha, pod wpływem łaski śpiewając Bogu w waszych sercach. A cokolwiek mówicie lub czynicie, wszystko niech będzie w imię Pana Jezusa, dziękując Bogu Ojcu przez Niego.
Żony, bądźcie poddane mężom, jak przystało w Panu. Mężowie, miłujcie żony i nie okazujcie im rozjątrzenia. Dzieci, bądźcie posłuszne rodzicom we wszystkim, bo to jest miłe w Panu. Ojcowie, nie rozdrażniajcie waszych dzieci, aby nie traciły ducha.
(Kol 3, 12-21)
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Za nami już kolejny rok naszego życia i naszej drogi. Choć nieraz nam ciężko i trudno, choć często nasze życie nie jest takie jak planowaliśmy to mimo wszystko bądźmy wdzięczni Bogu za dar życia, za wszelkie doznawane dobro i Jego pomoc w naszej codzienności.
Nie pojawiły się nowe intencje więc polecajmy Bogu nasze sprawy, trudności, słabości i kryzysy, których doświadczamy w pojedynkę lub wspólnie w małżeństwie. Niech Boże błogosławieństwo i Jego pomoc towarzyszą nam każdego dnia. Boże prowadź nas właściwymi drogami i pomagaj wzrastać ku dobremu. Niech na wzór Świętej Rodziny budowane są nasze rodziny: Maryi, która kocha i się opiekuje, Józefa, który otacza rodzinę opieką i pragnie jej dobra oraz Jezusa, który kochał ziemskich Rodziców, ale kochając Boga wypełniał i Jego wolę.
Niech Chrześcijańskie zasady życia domowego wymieniane w dzisiejszym Drugim Czytaniu z Listu Świętego Pawła Apostoła do Kolosan pomagają nam wzrastać ku lepszemu.
"Bracia:
Jako wybrańcy Boży – święci i umiłowani – obleczcie się w serdeczne współczucie, w dobroć, pokorę, cichość, cierpliwość, znosząc jedni drugich i wybaczając sobie nawzajem, jeśliby ktoś miał coś do zarzucenia drugiemu: jak Pan wybaczył wam, tak i wy.
Na to zaś wszystko przywdziejcie miłość, która jest spoiwem doskonałości. A w sercach waszych niech panuje pokój Chrystusowy, do którego też zostaliście wezwani w jednym Ciele. I bądźcie wdzięczni.
Słowo Chrystusa niech w was mieszka w całym swym bogactwie: z całą mądrością nauczajcie i napominajcie siebie, psalmami, hymnami, pieśniami pełnymi ducha, pod wpływem łaski śpiewając Bogu w waszych sercach. A cokolwiek mówicie lub czynicie, wszystko niech będzie w imię Pana Jezusa, dziękując Bogu Ojcu przez Niego.
Żony, bądźcie poddane mężom, jak przystało w Panu. Mężowie, miłujcie żony i nie okazujcie im rozjątrzenia. Dzieci, bądźcie posłuszne rodzicom we wszystkim, bo to jest miłe w Panu. Ojcowie, nie rozdrażniajcie waszych dzieci, aby nie traciły ducha.
(Kol 3, 12-21)
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Dziękuję Panu Bogu za łaski otrzymane w tym roku i już dziękuję za to dobro, które będzie udziałem moim, mojej rodziny i bliskich w przyszłym roku.
Ty umiesz to, czego ja nie umiem. Ja mogę zrobić to, czego ty nie potrafisz - Razem możemy uczynić coś pięknego dla Boga.
Matka Teresa
Matka Teresa
Proszę o modlitwę za męża który jest uzależniony od używek o silna wiare dla niego o łagodny charakter aby dawal dobry przyklad dzieciom. Proszę o przemianę jego serca i za mnie bym potrafiła mu przebaczać kochać bym mogła mu pokazać ze Bóg jest i pomaga.
Proszę o modlitwę za moje małżeństwo. Nie wierzyłam, że można je uratować, sama działałam na rzecz jego rozpadu, ale wiem, że Jezus jest większy. Proszę o modlitwę o to, byśmy zaczęli ze sobą rozmawiać. Dziękuję!
Proszę o modlitwę za uratowanie małżeństwa i rodziny jeśli taka jest wola Boga, a jeśli nie, proszę o modlitwę za pokój w moim sercu.
Witam serdecznie,
W tym tygodniu w modlitwie polecajmy intencje:
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
W tym tygodniu w modlitwie polecajmy intencje:
Dobry Boże polecamy Ci wszyskie małżeństwa przeżywające kryzysy - przyjdź ze światem i wszystkim tym czego każde najbardziej potrzebuje. Pomagaj tym którzy stracili nadzieję na nowo ją odnaleźć, tym którzy są zniewolenia nałogami pomóż przejrzeć na oczy, tym którzy są daleko od Ciebie pomóż się nawrócić. Otocz nas Swoją Miłością i przychodź z pomoca w trudnych chwilach. Każdego dnia prowadź nas właściwymi drogami i karm Swoim Słowem. A za Al la powtórzę - dziękujemy Ci Boże za każde dobro którego doświadczyliśmy w minionym roku i już teraz dziękujemy za dobro które będzie nam dane otrzymać w tym roku. Bądź Boże uwielbiony w Swej nieskończonej Dobroci i Miłości.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę w intencji uratowania mojego małżeństwa, aby moja żona zrozumiała, że na prawdę ją kocham. O łaskę przemiany jej serca, dar wiary, zrozumienia, przebaczenia i pojednania, jeśli jest to zgodne z wolą Bożą.
Proszę o modlitwę za uratowanie mojego małżeństwa, jeśli taka jest wola Boga.
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy intencje:
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy intencje:
Dobry Boże polecamy Ci te intencje a także wszystkie małżeństwa będące w kryzysach - przyjdź do wszystkich z tym czego najbardziej potrzebują, otocz swoją pomocą, wskaż najlepsze ścieżki działania. I tak jak powtarzamy w modlitwie Ojcze Nasz - bądź Twoja wola. Pomagaj nam wzrastać w wierze i świadczyć o Tobie tym, których stawiasz na naszej drodze.
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek