Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
Moderator: Moderatorzy
-
cierpliwyRobert
Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby
w intencji zburzenia muru lęku, braku zaufania do mnie oraz oczyszczenia serca żony ze swoich grzechów. Proszę o uzdrowienie również mnie samego i naszego małżeństwa. Pogubieni jesteśmy i potrzebujemy Bożej Łaski by nauczyć się kochać siebie na nowo. Sami przegramy ze swoim życiem. Jezu Ufam Tobie.
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencje:
Niech słowa modlitwy św. O. Pio towarzyszą nam w tym tygodniu:
Modlitwa Ojca Pio o nawrócenie grzeszników
Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości.
O Panie, niechaj znowu powstaną ci, którzy prawdziwie umarli. Ty, który swoim potężnym głosem wyprowadziłeś z grobu śmierci Łazarza, zawołaj na nich mocnym i potężnym głosem i przywróć im życie. Spraw, by na Twoje słowo porzucili swoje grzechy i mogli wraz ze wszystkimi odkupionymi sławić bogactwa Twego miłosierdzia...
Ty sam, Panie, wiesz, jak wciąż wielu żyje z dala od Ciebie, źródła wody żywej; jak wciąż sprawdzają się Twe słowa, że "żniwo jest wielkie, a robotników mało", że już jest dojrzałe żniwo na polu Kościoła! Oby ono nie zmarnowało się z powodu braku robotników! Oby nie zagarnęli go emisariusze szatana, którzy są tak aktywni! Nie dopuść do tego, o najsłodszy Boże, ale okaż swą litość i wejrzyj na nędzę oraz potrzeby duchowe współczesnych ludzi, i odpuść grzesznikom winy, i wprowadź ich na drogi sprawiedliwości i pokoju, prowadzące do Twego królestwa życia i nieśmiertelności. Który żyjesz i królujesz na wieki wieków. Amen.
Błogosławionego tygodnia życzę
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecajmy intencje:
Gotowana żaba pisze: ↑27 paź 2025, 22:37 W intencji moich dzieci, by Bóg pomógł im przejść przez kryzys małżeństwa ich rodziców, by mogły czuć się spokojnie i bezpiecznie, by umiały dalej się uśmiechać, bo widzę że z tym coraz trudniej oraz w intencji mojego męża. Niech Bóg ma nas w swojej opiece
Dobry Boże polecamy Ci te prośby i prosimy byś do wszystkich polecanych przyszedł w odpowiednim czasie z tym czego najbardziej im potrzeba, a przede wszystkim z darem nawrócenia i wiary. Nie pozwól im i nam wszystkim być daleko od Ciebie, ale każdego dnia niech wszyscy wzrastają w dobru i dążeniu do świętości.cierpliwyRobert pisze: ↑30 paź 2025, 18:06 w intencji zburzenia muru lęku, braku zaufania do mnie oraz oczyszczenia serca żony ze swoich grzechów. Proszę o uzdrowienie również mnie samego i naszego małżeństwa. Pogubieni jesteśmy i potrzebujemy Bożej Łaski by nauczyć się kochać siebie na nowo. Sami przegramy ze swoim życiem. Jezu Ufam Tobie.
Niech słowa modlitwy św. O. Pio towarzyszą nam w tym tygodniu:
Modlitwa Ojca Pio o nawrócenie grzeszników
Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości.
O Panie, niechaj znowu powstaną ci, którzy prawdziwie umarli. Ty, który swoim potężnym głosem wyprowadziłeś z grobu śmierci Łazarza, zawołaj na nich mocnym i potężnym głosem i przywróć im życie. Spraw, by na Twoje słowo porzucili swoje grzechy i mogli wraz ze wszystkimi odkupionymi sławić bogactwa Twego miłosierdzia...
Ty sam, Panie, wiesz, jak wciąż wielu żyje z dala od Ciebie, źródła wody żywej; jak wciąż sprawdzają się Twe słowa, że "żniwo jest wielkie, a robotników mało", że już jest dojrzałe żniwo na polu Kościoła! Oby ono nie zmarnowało się z powodu braku robotników! Oby nie zagarnęli go emisariusze szatana, którzy są tak aktywni! Nie dopuść do tego, o najsłodszy Boże, ale okaż swą litość i wejrzyj na nędzę oraz potrzeby duchowe współczesnych ludzi, i odpuść grzesznikom winy, i wprowadź ich na drogi sprawiedliwości i pokoju, prowadzące do Twego królestwa życia i nieśmiertelności. Który żyjesz i królujesz na wieki wieków. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Re: Modlitwa za małżeństwo
Proszę o modlitwę za mnie, o światło Ducha Świętego, abym potrafiła mądrze kochać i właściwie postępować po zdradzie przez współmałżonka, oraz o odrodzenie naszego małżeństwa
Dzień dobry, bardzo proszę o modlitwę w intencji mojej, męża i dzieci, o błogosławieństwo I prowadzenia Ducha Świętego przed badaniem w OZSS.
Bóg zapłać.
Bóg zapłać.
Za Beatę i Wojciecha o odrodzenie, odbudowę relacji i łaskę rozmowy.
Dziękuję Panu Bogu za męża i dzieci, za przemiany dokonujące się w rodzinie.
Ty umiesz to, czego ja nie umiem. Ja mogę zrobić to, czego ty nie potrafisz - Razem możemy uczynić coś pięknego dla Boga.
Matka Teresa
Matka Teresa
Re: Modlitwa za małżeństwo
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy następujące intencje:
Maryjo wspomagaj nas i prowadź drogami prowadzącymi do Boga. Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy następujące intencje:
Dobry Boże polecany Ci te wszystkie sprawy, wejrzyj łaskawym okiem i dopomóż wszystkim proszącym, a także błogosław wszystkim małżeństwom szczególnie tym, które przeżywają kryzysy, trudności. A za Al la dziękujmy Bogu za wszelkie dobro, które się dokonuje w naszym życiu i rodzinach. Pamiętajmy, że Bóg pragnie naszego dobra i zawsze jest blisko nas, wiec i my nie zapominajmy o tym by trwać w Jego obecności m.in. na modlitwie.
Maryjo wspomagaj nas i prowadź drogami prowadzącymi do Boga. Pod Twoją obronę...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
-
cierpliwyRobert
o dobry Boże w nieskończonym swoim miłosierdziu daj nam przemianę której oboje potrzebujemy, dar wybaczania w naszej pogubionej małżeńskiej relacji. Odsuń osoby trzecie i uzdrów nasze serca. Amen
-
Aga_Żoncia
- Jestem: w kryzysie małżeńskim
O Dary Ducha Świętego dla mnie i mojego męża, o uwolnienie z niewoli nałogów dla mojego męża, Ciebie prosimy wysłuchaj nas Panie!
Witam serdecznie,
W tym tygodniu modlitwie polecamy następujące intencje:
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
W tym tygodniu modlitwie polecamy następujące intencje:
cierpliwyRobert pisze: ↑12 lis 2025, 14:38 o dobry Boże w nieskończonym swoim miłosierdziu daj nam przemianę której oboje potrzebujemy, dar wybaczania w naszej pogubionej małżeńskiej relacji. Odsuń osoby trzecie i uzdrów nasze serca. Amen
Dobry Boże zanosimy do Ciebie te prośby z wielką ufnością, że w odpowiednim momencie wysłuchasz je i dasz proszącym to czego najbardziej potrzebują. Miej w opiece wszystkie małżeństwa borykające się z różnymi kryzysami i trudnościami. Niech wszyscy podążają dobrą drogą, drogą prowadzącą do Ciebie. Niech nie idziemy za fałszywymi nauczycielami, tylko za tymi, którzy żyją Twoim słowem i głoszą Twoją naukę, a dzięki temu przygotujemy się na spotkanie z Tobą.Aga_Żoncia pisze: ↑13 lis 2025, 12:00 O Dary Ducha Świętego dla mnie i mojego męża, o uwolnienie z niewoli nałogów dla mojego męża, Ciebie prosimy wysłuchaj nas Panie!
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę w intencji Marcina za wstawiennictwem św Józefa: o przemianę serca, by trudna praca, którą wykonuje nie pozbawiła go dobra i wrażliwosci. Jezu spraw by praca, ktorej jest calkowicie oddany nie przeslonila mu prawdziwych wartosci- by dostrzegl swoje prawdziwe powolanie do bycia mężem i ojcem i by w tym chciał sie najbardziej realizować. Spraw Jezu by Marcin szukał ratunku w Bogu, by znalazł ukojenie w modlitwie. Uwolnij małżonków - Beatę i Marcina z depresji, daj im łaskę wzajemnego wybaczenia. Proszę o pogodzenie się z wolą Bożą.
Witam serdecznie,
Małe przypomnienie informacji:
Polecamy w modlitwie tygodniowej intencję Majki:
W uroczystość Chrystusa Króla prosimy byś nieustannie pomagał wszystkim w nawracaniu się.
Modlitwa do Jezusa naszego Króla i Pana
Jezu Chryste, Królu Wszechświata, Panie nasz i Boże, Odkupicielu rodzaju ludzkiego, nasz Zbawicielu!
Ty, który mówiłeś, że Królestwo Twoje nie jest z tego świata, który wzywałeś nas do szukania Królestwa Bożego i nauczyłeś nas prosić w modlitwie do Ojca: „przyjdź Królestwo Twoje”, wejrzyj na nas stojących przed Twoim Majestatem. Wywyższamy Cię, oddajemy Ci cześć i uwielbienie. Pokornie poddajemy się Twemu Panowaniu i Twemu Prawu. Świadomi naszych win i zniewag zadanych Twemu Sercu przepraszamy za wszelkie nasze grzechy i zaniedbane dobro. Wyrażamy naszą skruchę i prosimy o zmiłowanie.
Przyrzekamy zabiegać o pomnożenie Twojej Chwały, dziękować za nieskończone Miłosierdzie, które okazujesz z pokolenia na pokolenie, wiernością i posłuszeństwem odpowiadać na Twoją Miłość. Boski Królu naszych serc, niech Twój Święty Duch, wspiera nas w realizacji tych zobowiązań, chroni od zła i dokonuje naszego uświęcenia. Niech pomaga nam porządkować całe nasze życie i posłannictwo Kościoła. Króluj nam Chryste! Króluj w naszej Ojczyźnie, króluj w każdym narodzie, na większą chwałę Przenajświętszej Trójcy i dla zbawienia ludzi. Spraw, aby nasze rodziny, wioski, miasta i świat cały objęło Twe Królestwo: królestwo prawdy i życia, królestwo świętości i łaski, królestwo sprawiedliwości, miłości i pokoju, teraz i na wieki wieków. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Małe przypomnienie informacji:
Nirwanna pisze: ↑07 gru 2023, 18:58 Drodzy forumowicze,
Bazując na Regulaminowej zasadzie: W trosce o bezpieczeństwo forumowiczów i ich bliskich, na forum obowiązuje zakaz zamieszczania jakichkolwiek danych osobowych - moderacja apeluje o nie podawanie w intencjach modlitewnych imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa. Imiona w połączeniu z innymi szczegółami (również z innych wątków) mogą być elementem, który przesądzi o rozpoznaniu danej osoby w realu bez jej wiedzy i zgody.
Jednocześnie moderacja informuje, że decyzja o podaniu imienia/imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa, oraz jej wszystkie konsekwencje - należy do autora/autorki postu, a moderacja w takie posty ingerować nie będzie.
Polecamy w modlitwie tygodniowej intencję Majki:
Jezu, polecamy Ci tą intencję i prosimy byś nie tylko temu małżeństwu, ale też wszystkim małżeństwom błogosławił, prowadził właściwymi drogami i nieustannie wskazywał drogę Wiary, Prawdy i Miłości. Pomagaj w zrozumieniu tego co dobre jest dla małżeństwa i bliskich.Majka pisze: ↑23 lis 2025, 11:04 Proszę o modlitwę w intencji Marcina za wstawiennictwem św Józefa: o przemianę serca, by trudna praca, którą wykonuje nie pozbawiła go dobra i wrażliwosci. Jezu spraw by praca, ktorej jest calkowicie oddany nie przeslonila mu prawdziwych wartosci- by dostrzegl swoje prawdziwe powolanie do bycia mężem i ojcem i by w tym chciał sie najbardziej realizować. Spraw Jezu by Marcin szukał ratunku w Bogu, by znalazł ukojenie w modlitwie. Uwolnij małżonków - Beatę i Marcina z depresji, daj im łaskę wzajemnego wybaczenia. Proszę o pogodzenie się z wolą Bożą.
W uroczystość Chrystusa Króla prosimy byś nieustannie pomagał wszystkim w nawracaniu się.
Modlitwa do Jezusa naszego Króla i Pana
Jezu Chryste, Królu Wszechświata, Panie nasz i Boże, Odkupicielu rodzaju ludzkiego, nasz Zbawicielu!
Ty, który mówiłeś, że Królestwo Twoje nie jest z tego świata, który wzywałeś nas do szukania Królestwa Bożego i nauczyłeś nas prosić w modlitwie do Ojca: „przyjdź Królestwo Twoje”, wejrzyj na nas stojących przed Twoim Majestatem. Wywyższamy Cię, oddajemy Ci cześć i uwielbienie. Pokornie poddajemy się Twemu Panowaniu i Twemu Prawu. Świadomi naszych win i zniewag zadanych Twemu Sercu przepraszamy za wszelkie nasze grzechy i zaniedbane dobro. Wyrażamy naszą skruchę i prosimy o zmiłowanie.
Przyrzekamy zabiegać o pomnożenie Twojej Chwały, dziękować za nieskończone Miłosierdzie, które okazujesz z pokolenia na pokolenie, wiernością i posłuszeństwem odpowiadać na Twoją Miłość. Boski Królu naszych serc, niech Twój Święty Duch, wspiera nas w realizacji tych zobowiązań, chroni od zła i dokonuje naszego uświęcenia. Niech pomaga nam porządkować całe nasze życie i posłannictwo Kościoła. Króluj nam Chryste! Króluj w naszej Ojczyźnie, króluj w każdym narodzie, na większą chwałę Przenajświętszej Trójcy i dla zbawienia ludzi. Spraw, aby nasze rodziny, wioski, miasta i świat cały objęło Twe Królestwo: królestwo prawdy i życia, królestwo świętości i łaski, królestwo sprawiedliwości, miłości i pokoju, teraz i na wieki wieków. Amen.
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Gorąco proszę o modlitwę za uratowanie mojego małżeństwa, które jest w ogromnym kryzysie, przemianę mojego serca oraz mojej żony. Wiem, że ja jestem odpowiedzialny za ten kryzys, gdyż żona straciła do mnie zaufanie przez ciągłe branie chwilówek. Teraz wracam do Boga, bo byłem bardzo daleko. Chce wszystko naprawić, ale żona nie chce dać mi już szansy. Bardzo proszę o modlitwę.
Witam serdecznie,
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję:
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję:
Dobry Boże polecamy Ci wszystkie osoby będące w kryzysach, a także będące daleko od Ciebie, pomagaj się nawracać i dobrze wybierać, szczególnie by nie krzywdzić innych wokół. Pomagaj małżeństwom w zrozumieniu siebie, w komunikacji, w przebaczeniu a przede wszystkim w kochaniu. Niech dzisiejsza Ewangelia przypomina nam, że koniec świata może nas zastać w chwili, w której nie będziemy gotowi by pójść do Twojego Domu Boże. Niech czas Adwentu będzie czasem nawracania.PawelM pisze: ↑30 lis 2025, 19:36 Gorąco proszę o modlitwę za uratowanie mojego małżeństwa, które jest w ogromnym kryzysie, przemianę mojego serca oraz mojej żony. Wiem, że ja jestem odpowiedzialny za ten kryzys, gdyż żona straciła do mnie zaufanie przez ciągłe branie chwilówek. Teraz wracam do Boga, bo byłem bardzo daleko. Chce wszystko naprawić, ale żona nie chce dać mi już szansy. Bardzo proszę o modlitwę.
Ojcze Nasz...
Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Proszę o modlitwę za męża który jest uzależniony od używek Proszę o przemianę jego serca i za mnie bym potrafiła mu przebaczać kochać bym mogła mu pokazać ze Bóg jest i pomaga.